България 2010 - Капиталов пазар

2939
България 2010 - Капиталов пазар

През 2010 г. ще се запази волатилността на капиталовите пазари и силното влияние на международните събития върху българските индекси. Положителен стимул за развитие на пазара може да се окаже листването на акции от Български Енергиния Холдинг, което би привлякло и нови чуждестранни инвеститори към БФБ. Това коментира специално за Profit.bg Ангел Рабаджийски, главен изпълнителен директор на ИП Карол.  

Ясните сигнали за промяна на инвеститорските настроения биха подтикнали и редица компании към публичност, които в момента изчакват по-добри времена за реализация на своите проекти.

Като положително за развитието на пазара биха се оценили и реалните възможности за търговия на маржин и къси продажби, а създаването на нормативна и инфраструктурна рамка за търговия на дериватни инструменти биха допринесли за предоставянето на повече инвестиционни възможности пред инвеститорите на нашия слаборазвит капиталов пазар.

В сектора очаквам консолидация и дори връщане на лицензи от страна на по-малки инвестиционни посредници (ИП) и управляващи дружества (УД), които трудно ще се справят с влиянието на световната финансова криза.

По-устойчиви на финансови сътресения ще са по-големите УД-та и ИП-та, които, благодарение на широкия спектър от предлагани услуги, качествено обслужване и иновативни продукти, ще преразпределят пазарния дял на по-малките участници.

 

 

 

 

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg