Без компенсаторки при сделките за Е.ОН

1801
Без компенсаторки при сделките за Е.ОН

В сделките по продажбата на държавното участие от по 33% в капитала на Е.ОН България Мрежи АД и Е.ОН България Продажби АД няма да е възможна употребата на компенсаторни инструменти. Това е така, защото двете компании не присъстват към момента в списъка на АПСК на търговските дружества с държавно участие в капитала, при приватизацията на които се допуска плащане с непарични платежни средства, показа справка на Profit.bg в сайта на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК).

От АПСК обявиха по-рано тази седмица, че откриват конкурса за избор на инвестиционен посредник за продажбата на два пакета акции - 49 533 броя, представляващи 33% от капитала на Е.ОН България Продажби АД и 43 494 броя, представляващи 33% от капитала на Е.ОН България Мрежи АД, държавно участие.

Методът, по който ще се приватизират акциите на дружествата, е публично предлагане на Българската фондова борса АД.


Акциите ще се листват на "Приватизационен пазар" на БФБ - София.

Да припомним и какви са критериите за достъп на ИП до конкурсната надпревара:

- да имат не по-малко от 40 000 сделки, извършени на БФБ за периода 2006-2010г.

- да имат не по-малко от 500 млн. лв. оборот от сделки, извършени на БФБ за периода 2006-2010г.;

- да притежават "пълен" лиценз (съгласно чл.54, ал.1 и 2 от ЗППЦК или чл. 5, ал.2 и 3 от ЗПФИ), издаден от Комисията за финансов надзор (КФН) за извършване на дейност като инвестиционен посредник и задължително: ще осигурят като член на екипа си независим оценител; са членове на "БФБ - София" АД и "Централен депозитар АД"; има положителен финансов резултат за 3 години от последните пет финансови години съгласно одитирани годишни финансови отчети; няма неизпълнени задължения към АПСК.

Kакто Profit.bg вече информира покриването едновременно на първите два критерия не е задължително, като достатъчно условие пред посредниците за участие в конкурса е да отговарят на само един от тях.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg