БГ Агро предлага 6.05 млн. акции на нива от 1.67-2.28 лв.

2009
БГ Агро предлага 6.05 млн. акции на нива от 1.67-2.28 лв.

Отложеното в началото на 2008 г. вторично публично предлагане на БГ Агро ще се състои от 23 до 26 ноември, съобщиха от дружеството на пресконференция по-рано днес.

Ще бъдат предложени 6.05 млн. съществуващи акции на нива от 1.67 до 2.28 лв./брой.

„Индикативният диапазон е определен след проведени срещи с институционални инвеститори и тяхната обратна връзка за справедливата стойност на компанията", предаде репортер на Profit.bg.

Компанията има възможност да бъдат предложени и допълнителни 2.02 млн. акции, докато подписката ще се счита за успешна, ако се запишат минимум 4.04 млн. акции, или 10% от общо издадените.

Предвиден е и стабилизиращ период от 30 дни, в който от компанията ще могат да изкупят до 3% от акциите си. Водещ мениджър на предлагането е Уникредит Булбанк.

Още на 27 ноември ще е ясна цената, на която инвеститорите са закупили акции, а началото на търговията на БФБ-София се планира за 2 декември.

За 2008 г. компанията отчита консолидирани продажби от 79.13 млн. лв., спрямо 49.36 млн. лв. за година по-рано. Печалбата от оперативна дейност е 7.21 млн. лв., срещу 5.58 млн. лв за 2007 г.

За първите девет месеца на 2009 г. БГ Агро има консолидирани продажби от 49.04 млн. лв. и положителен финансов резултат от близо 6 млн. лв.

БГ Агро АД е дружество майка със седем дъщерни дружества. Това са БГ Агро земеделска компания ООД, БГ Агро търговска компания ООД, БГ Агро складово стопанство ЕООД, БГ Агро растителна защита ООД, Агро ЛабКонтрол ЕООД, Канопус Процесинг ЕООД и Булпорт ЕАД.

Дружеството е с едностепенна система на управление. В Съвета на директорите влизат Ненко Ненков - председател, Даниел Ненков - изпълнителен директор и Златина Чотукова - член. Основен акционер в БГ Агро АД е Ненко Ненков, притежаващ 79.89% от капитала.

Стани фен на Profit.bg във Facebook

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg