Брокери: Ще си припомним позабравеното време на IPO-тата

1988
Брокери: Ще си припомним позабравеното време на IPO-тата

Както всяка седмица, така и през тази екипът на Profit.bg потърси за коментар на въпроса „Какво ни очаква на БФБ през следващите пет дни?" представители от пазара. Ето и техните мнения:

Благовест Крачев, брокер, ИП Карол

Не очаквам тази седмица да блести със съществени различия от предходната. Би следвало нотката позитивизъм, на която станахме свидетели, да продължи още известно време, но както изглежда, темпът ще е бавен.

Все пак от днес ще можем да си припомним част от отминалото време на IPO-тата. От понеделник се подават поръчки за вторичното публично предлагане на БГ Агро АД, което до някъде ще даде малко повече яснота за това, в каква фаза се намират спекулантите.

Ясно е, че основна част от емисията ще се запише от институционални инвеститори, но по-важният сигнал за пазара в случая ще е как гледат спекулантите на това публично предлагане.

Отговорът до някъде е ясен, но винаги има вероятност от изненада.

Ирина Христова, брокер, ФК Евър

И през тази седмица, ще ще станем свидетели на безизразна търговия. Повечето инвеститори и спекуланти отново ще останат наблюдатели на пазара, а не активни участници.

Като цяло смятам, че ще следваме тренда на световните пазари с ниски обороти и малко сделки.

Интерес ще представляват резултатите от публичното предлагане на акции от Бг Агро АД, които ще бъдат обявени в петък. Успешното му осъществяване би вдъхнало доза оптимизъм на пазара.

Стефан Ангелов, главен брокер, Варчев Финанс

През тази седмица ще бъдем свидетели на интересна търговия, което ще бъде продиктувано от волатилните търговски сесии на международните пазари и появата на сигнали за подобряване на икономическите данни в България.

Голяма част от инвеститорите приемат тезата, че положителните данни от големите икономики - ЕС, САЩ и Китай, неминуемо ще се отразят и у нас, но въпросът е кога и дали те ще имат траен ефект.

Когато първите сигнали вече се появяват, като например ръст на износа в някои отрасли може да очакваме и повишаване на настроенията на БФБ. Ако в началото на тази седмица, което и очаквам, наблюдаваме положителни търговски сесии на международните пазари, ще имаме възходящо движение и у нас.

За сега не очаквам понижение на индексите на БФБ през следващите пет дни. Макар че в края на миналата седмица настроенията на международните пазари се влошиха, очакванията ми са за положителен развой на търговията на БФБ.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Материалът не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg