Държавата взе 115 млн. лв. от приватизация

1913
Държавата взе 115 млн. лв. от приватизация

Продажбата на двата миноритарни пакета - ЧЕЗ – 33% “ЧЕЗ Разпределение България” АД, София и 33% от капитала на “ЧЕЗ Електро България” АД, София на “Българска фондова борса - София” АД приключи успешно, информираха от АПСК.

В рамките на само една работна седмица на акциите на двете енергоразпределителни дружества бяха успешно листнати на Българска фондова борса – София.

Общите приходите от продажбата и на двата пакета са на стойност 114.995 млн. лв., като най-силна беше търговията в първия ден, когато бяха продадени 75.56% от “ЧЕЗ Разпределение България” АД и 33.94% от “Чез Електро България”.


През последните месеци държавата успя да продаде миноритарните си дялове от Е.ОН България мрежи АД (Енерго-Про Мрежи) и Е.ОН България продажби (Енерго-Про Продажби), а преди това и ЕВН България електроснабдяване и ЕВН България електроразпределение през Българска фондова борса.

Приходите до момента са 67.744 млн. лв. и 94.036 млн. лв.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Murat
# 0
05:01 | 25 January 2013
Clear, infortmaive, simple. Could I send you some e-hugs?
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg