Е.ОН България: Знаем как се управляват публични компании

1562
Е.ОН България: Знаем как се управляват публични компании

„По отношение на въпроса за новия статут на Е.ОН България Мрежи АД и Е.ОН България Продажби АД, като публични компании, бихме искали да отбележим, че Е.ОН е една от най-големите частни енергийни компании, която е листвана на германската фондова борса. Е.ОН АГ е една от 30-те компании, които са включени в основния борсов индекс - DAX. В тази връзка, като част от групата Е.ОН, Е.ОН България разполага с необходимия ноухау и опита в управлението на публични дружества и ще работи в съзвучие с всички изисквания на европейското и българското законодателство". Това заявиха за Profit.bg от компанията-майка Е.ОН България, по повод запитване от наша страна.

Оттам потвърдиха за пореден път, че от дружеството са информирани за намеренията на правителството да продаде държавните дялове в Е.ОН България Мрежи АД и Е.ОН България Продажби АД.

„Е.ОН България многократно е заявявала, че предпочита българската държава да остане акционер, което ще гарантира по-голяма прозрачност на дейностите на компаниите. Поради тази причина Е.ОН България няма да се възползва от възможността да закупи държавните дялове", обявиха отново от Е.ОН.

Както вече е ясно от АПСК обявиха начало на конкурса за избор на инвестиционен посредник за продажбата на два пакета акции - 49 533 броя, представляващи 33% от капитала на Е. ОН България Продажби АД и 43 494 броя, представляващи 33% от капитала на Е. ОН България Мрежи АД.

Методът, по който ще се приватизират акциите на дружествата, е публично предлагане на Българската фондова борса АД.

Акциите ще се листват на "Приватизационен пазар" на "БФБ - София".

Очаквайте още и кои инвестиционни посредници покриват критериите за участие в конкурса

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Създайте идеалния климат у дома

Каквато и да е температурата навън и каквито и да са вашите...