Е.ОН България: Знаем как се управляват публични компании

1709
Е.ОН България: Знаем как се управляват публични компании

„По отношение на въпроса за новия статут на Е.ОН България Мрежи АД и Е.ОН България Продажби АД, като публични компании, бихме искали да отбележим, че Е.ОН е една от най-големите частни енергийни компании, която е листвана на германската фондова борса. Е.ОН АГ е една от 30-те компании, които са включени в основния борсов индекс - DAX. В тази връзка, като част от групата Е.ОН, Е.ОН България разполага с необходимия ноухау и опита в управлението на публични дружества и ще работи в съзвучие с всички изисквания на европейското и българското законодателство". Това заявиха за Profit.bg от компанията-майка Е.ОН България, по повод запитване от наша страна.

Оттам потвърдиха за пореден път, че от дружеството са информирани за намеренията на правителството да продаде държавните дялове в Е.ОН България Мрежи АД и Е.ОН България Продажби АД.

„Е.ОН България многократно е заявявала, че предпочита българската държава да остане акционер, което ще гарантира по-голяма прозрачност на дейностите на компаниите. Поради тази причина Е.ОН България няма да се възползва от възможността да закупи държавните дялове", обявиха отново от Е.ОН.


Както вече е ясно от АПСК обявиха начало на конкурса за избор на инвестиционен посредник за продажбата на два пакета акции - 49 533 броя, представляващи 33% от капитала на Е. ОН България Продажби АД и 43 494 броя, представляващи 33% от капитала на Е. ОН България Мрежи АД.

Методът, по който ще се приватизират акциите на дружествата, е публично предлагане на Българската фондова борса АД.

Акциите ще се листват на "Приватизационен пазар" на "БФБ - София".

Очаквайте още и кои инвестиционни посредници покриват критериите за участие в конкурса

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg