Фючърс Кепитъл се листва на борсата, планира 22 млн. лв. инвестиции в имоти

2738
Фючърс Кепитъл се листва на борсата, планира 22 млн. лв. инвестиции в имоти

Фючърс Кепитал АД-София е подало заявление за допускане до търговия на Основен пазар BSE, Сегмент акции „Standard”, информират от Българска фондова борса.

Инвестиционната програма на дружеството предвижда закупуване на земя в Дунавската равнина, която е от 1-ва до 3-та категория и с потенциал за среден добив около 1 тон продукция от декар.

Първоначалният етап от програмата предвижда закупуване на 3 000 дка земеделски земи, които да формират средно по размер стопанство и да бъдат база за устойчиво развитие на инвестиционния план.

Следващият етап предвижда закупуване на съседните парцели и консолидиране на парцели.

Прогнозните покупни цени, заложени в бизнес плана на дружеството, са в ценовия диапазон между 685 лв. и 825 лв. за декар, а инвестиционните цели са дружеството да закупи до 21 000 декара земи.

Второто направление от инвестиционната програма предвижда покупката на урегулирани поземлени имоти (парцели) в централните градски части с потенциал за строителство. Инвестиционните цели на дружеството през 2012 г. са свързани с проучване и закупуване на имоти с обща площ до 20 000 кв.м. в района на град Долна Баня, община Самоков.

Не на последно място компанията планира да придобие високо качествени недвижими имоти, а именно апартаменти от всякакъв вид (едностайни, двустайни, студия и др.) в развитите зимни курорти (предимно в гр. Банско и гр. Разлог).

С приоритет в инвестиционната програма ще са недвижими имоти част от комплекса White Fir Resort, гр.Банско, където цените в момента са около 800 евро/кв. м.

За осъществяване на инвестиционната си програма Фючърс Кепитъл планира поредица от увеличения на капитала си, за да набере 22 млн. лв., които да бъдат инвестирани в посочените по-горе сегменти от пазара на недвижими имоти.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg