Интеркапитал ПД предлага нови акции срещу 3 лв.

1320
Интеркапитал ПД предлага нови акции срещу 3 лв.

Съветът на директорите на Интеркапитал пропърти дивелопмънт АДСИЦ (ИКПД) реши за ново увеличение на капитала на фонда. Този път от компанията ще предложат 9 017 214 нови акции, при емисионна стойност 3 лв. за лот, каквато бе и цената в предходното публично предлагане. Това информираха от АДСИЦ-а.

Всъщност за новото увеличение от фонда загатнаха още през август, когато стана ясно, че от Интеркапитал пропърти дивелопмънт АДСИЦ предвиждат листване на по-висок пазарен сегмент в Полша.

Новото увеличение на капитала ще се счита за успешно при записани и платени 1 брой от издаваните нови акции. Предлагането ще се извърши на българската и варшавската фондови борси.

Решението за новото увеличение на капитала е взето пет месеца след края на предходната акция на дружеството по набиране на свеж капитал от пазара. Тогава от Интеркапитал пропърти дивелопмънт АДСИЦ предложиха на инвеститорите 19.3 млн. нови акции.

От дружеството привлякоха 3.6 млн. лева, след като от фонда пласираха над 6.0% от предложената емисия нови акции. Близо 2/3 от увеличението на капитала на ИКПД бе записано от три полски институции, а останалите акции бяха придобити главно от сегашни акционери на компанията. В резултат на приключилото през август увеличение, капиталът на Интеркапитал достигна малко над 6 млн. лева.

В резултат на новото увеличение на капитала предстои издаването на общо 6 011 476 права. Една нова акция съответно ще може да бъде записана срещу 0.66666 права.

ИП Интеркапитал Маркетс ще обслужва увеличението на капитала, а за правен консултант е избран Токушев и съдружници. Съдействие на ИКПД в Полша ще окаже Silkroutefinancial (UK) Ltd.

Новината е посрещната с увеличение на акциите на БФБ-София днес с 2.57%, до 2.00 лв. за лот. На тази цена са изтъргувани 1 200 книжа на Интеркапитал пропърти дивелопмънт АДСИЦ.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg