Септона търси от пазара 7.23 млн. лв.

1120
Септона търси от пазара 7.23 млн. лв.

Ръководството на русенското дружество Септона България реши на свое заседание от 2 декември за увеличаване на капитала чрез първично публично предлагане, се вижда от протокола на заседанието на СД.

Увеличението на капитала ще е от сегашните 1.23 млн. лв. на 2.62 млн. лв. чрез публично предлагане на 1.39 млн. нови акции.

Всяка акция от новата емисия е с номинална стойност 1 лв. и емисионна цена 5.20 лв.

С привлечените средства от предлагането компанията обмисля да изплати всичките си задължения към български банки и развитие на продуктите на групата Септона в България, заради очаквания по-добър финансов резултат в страната ни.

Съотношение между издадените права и новите акции е 1/1.128. Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко половината (695 625 броя) от новите акции.

Капман са избрани за инвестиционен посредник, който да изготви Проспекта за публично предлагане на акции и който ще обслужва увеличението на капитала.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след датата на обнародване на съобщението по чл. 92а, ал. 1 от ЗППЦК.

Акциите на Септона България не са търгувани на БФБ от 14 януари, когато започна вторичната търговия с книжата на компанията. Правата линия се е установила на 1.00 лв. за лот.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg