Софарма имоти ще разпределя дивидент и увеличава капитал

1134
Софарма имоти ще разпределя дивидент и увеличава капитал

Акционерите на Софарма имоти гласуваха за разпределяне на дивидент и увеличение на капитала на компанията. Това се случи на провелото се по-рано днес общо събрание.

Гласуваният брутен дивидент за 2010 година е в размер на 0.1833 лв. на акция, а след приспадането на данъка физическите лица акционери ще получат по 0.1741 лв. на лот.

На събранието е гласувано също и решението за увеличение на капитала на Софарма имоти от сегашните 11.7 млн. лв. до 12.87 млн. лева, чрез издаване на нови акции за1.17 млн. лева по номинал 1 лев и емисионна цена 2 лв. всяка.


Увеличението на капитала ще се извърши в условията на публично предлагане на пазара. Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 585 000 акции от новата емисия.

Право да участват в увеличението на капитала ще имат лицата, придобили акции най-късно 14 дни след датата на решението на ОСА, или до 8 юли (петък). Срещу всяка съществуваща към края на посочения срок акция се издава едно право, като 10 права ще дават възможност за записване на 1 нова акция.

София Интернешънъл Секюритиз ще обслужва увеличението на капитала.

Акциите на Софарма имоти не са търгувани на борсата от 9 юни, когато цената се е установила на 2.918 лв. за лот.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg