Софарма внесе проспекта си в КФН за търговия на друга борса

1528
Софарма внесе проспекта си в КФН за търговия на друга борса

Софарма представи на 12 май в Комисията за финансов надзор Заявление за потвърждаване на Проспект за публично предлагане на ценни книжа и допускането им за търговия на европейски регулиран пазар, информираха от компанията за Profit.bg.

Софарма бе първата публична компания от България, която обяви намерението си за двойно листване на свои акции. Това се случи през есента на 2007 година, като пазарът, към когото гледа е полският.

Оттогава насетне няколко знакови за капиталовия ни пазар компании обявиха намеренията си да се листнат на втори регулиран пазар, като дори предприеха и конкретни стъпки в тази насока. Сред тях са Монбат, Енемона, а за плановете си в тази насока тази седмица съобщиха и от Еврохолд България.


Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт пък са първата българска компания, които реализираха намеренията си за двойно листване и акциите им вече се търгуват във Варшава. 

От групата съобщават още, че през изминалата седмица са приключили и процедурите по четири нови регистрации на продукти.

Става дума за Трибестан таблети в Турция; Трибестан Вита и Трибестан Плюс таблети в Полша и Амброксол Сироп в Полша.

„Регистрирането на продуктите от портфолиото на дружеството на новите и традиционните пазари на Софарма е стъпка към постигането на целта ни да бъдем силен регионален играч и да осигурим устойчивото си развитие и за в бъдеще“, коментират от компанията.

Книжата на Софарма бяха в центъра на инвеститорския интерес в последните седмици. Днес обаче се изтъргуваха едва 322 книжа, като последната сделка се сключи при 4.46 лв. за лот.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg