Соларпро подаде заявление за допускане до търговия на БФБ

1424
Соларпро подаде заявление за допускане до търговия на БФБ

Соларпро холдинг изпрати до Българска фондова борса (БФБ) заявление за допускане до търговия на Неофициален пазар на акции, информират от борсовия оператор.

Емисията е в размер на 46.76 млн. лева, разпределени в същото количество ценни книжа. Присвоеният борсов код е 0S8.

В проспекта на компанията се вижда, че оттам очакват решенията относно допускане до търговия на БФБ да е ясно на или около 28 май, а самата търговия да е възможно на или около 7 юни.


По отношение на дивидентната си политика от холдинга уведомяват, че възнамеряват да следват умерена дивидентна политика на разпределяне между акционерите на 20-40% от печалбата на дружеството след данъчно облагане. Въпреки това, оттам допълват, че няма сигурност в разпределянето на дивидент.

Соларпро Холдинг e новосъздадена вертикално интегрирана холдингова структура, съществуваща от декември 2009 г. Групата възниква в резултат на преструктуриране на дейността на българската индустриална и финансова група Алфа Финанс Холдинг АД в областта на възобновяемите енергийни източници.

Компанията има три основни бизнес направления - производство и монтаж на фотоволтаични панели; проектиране, производство и продажба на оборудване за автоматизиране на производствените процеси при производството на фотоволтаични панели и изграждане и управление на фотоволтаични електроцентрали и други генериращио мощности, използващи възобновяема енергия.

Съгласно консолидирания финансов отчет приходите на групата от продажби на продукция и услуги за 2009 г. са 241 хил. лева (спрямо 1 хил. лева за 2008 г.), а балансовите активи към 31 декември 2009 г. са 86.15 млн. лева (спрямо 24.33 млн. лева към 31 декември 2008 г.).

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg