Търси се посредник по сделките за Е.ОН

1597
Търси се посредник по сделките за Е.ОН

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) обяви конкурс за избор на инвестиционен посредник за продажбата на два пакета акции - 49 533 броя, представляващи 33% от капитала на Е. ОН България Продажби АД, Варна и 43 494 броя, представляващи 33% от капитала на Е. ОН България Мрежи АД, Варна.

Методът, по който ще се приватизират акциите на дружествата, е публично предлагане на Българската фондова борса АД.

Акциите ще се листват на "Приватизационен пазар" на "БФБ - София".

Крайният срок за подаване на предложенията на участниците в конкурса е 14.00 ч. на 50-я ден от публикуването на сегашното решение във в. Пари. Цената на конкурсната документация е 2 000 лева и може да бъде закупена до 30-я календарен ден от публикуването на решението в ежедневника, информираха от АПСК.

Гаранционният депозит е сума в размер на 20 000 лева и се превежда по сметка на АПСК според условията на конкурсната документация.

В конкурса могат да участват Инвестиционни посредници (ИП), които:

- имат не по-малко от 40 000 сделки, извършени на БФБ за периода 2006-2010г.

или

- имат не по-малко от 500 млн. лв. оборот от сделки, извършени на БФБ за периода 2006-2010г.;

- притежават "пълен" лиценз (съгласно чл.54, ал.1 и 2 от ЗППЦК или чл. 5, ал.2 и 3 от ЗПФИ), издаден от Комисията за финансов надзор (КФН) за извършване на дейност като инвестиционен посредник и задължително: ще осигурят като член на екипа си независим оценител; са членове на "БФБ - София" АД и "Централен депозитар АД"; има положителен финансов резултат за 3 години от последните пет финансови години съгласно одитирани годишни финансови отчети; няма неизпълнени задължения към АПСК.

До участие в конкурса не се допускат консорциуми, а също и кандидати в ликвидация и производство по несъстоятелност.

Подадените предложения ще се оценяват по следните критерии:

- размер на възнаграждението за успех при успешно приключила продажба на продаваните акции;

- общ оборот на успешно реализираните от ИП сделки при първично предлагане на пакети акции, извършени на борсата за периода 2006 - 2010 г.

- общ оборот на успешно реализираните от ИП сделки при вторично предлагане на пакети акции, извършени на борсата за периода 2006 - 2010 г.

- общо оборот на успешно реализираните от ИП сделки при увеличение на капитала с права, извършени на борсата за периода 2006 - 2010 г.

- оборот на успешно реализираните от ИП сделки, извършени от кандидата на "Приватизационен пазар" на БФБ за периода 1999 - 2005 година.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...