Търси се посредник по сделките за Е.ОН

1730
Търси се посредник по сделките за Е.ОН

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) обяви конкурс за избор на инвестиционен посредник за продажбата на два пакета акции - 49 533 броя, представляващи 33% от капитала на Е. ОН България Продажби АД, Варна и 43 494 броя, представляващи 33% от капитала на Е. ОН България Мрежи АД, Варна.

Методът, по който ще се приватизират акциите на дружествата, е публично предлагане на Българската фондова борса АД.

Акциите ще се листват на "Приватизационен пазар" на "БФБ - София".


Крайният срок за подаване на предложенията на участниците в конкурса е 14.00 ч. на 50-я ден от публикуването на сегашното решение във в. Пари. Цената на конкурсната документация е 2 000 лева и може да бъде закупена до 30-я календарен ден от публикуването на решението в ежедневника, информираха от АПСК.

Гаранционният депозит е сума в размер на 20 000 лева и се превежда по сметка на АПСК според условията на конкурсната документация.

В конкурса могат да участват Инвестиционни посредници (ИП), които:

- имат не по-малко от 40 000 сделки, извършени на БФБ за периода 2006-2010г.

или

- имат не по-малко от 500 млн. лв. оборот от сделки, извършени на БФБ за периода 2006-2010г.;

- притежават "пълен" лиценз (съгласно чл.54, ал.1 и 2 от ЗППЦК или чл. 5, ал.2 и 3 от ЗПФИ), издаден от Комисията за финансов надзор (КФН) за извършване на дейност като инвестиционен посредник и задължително: ще осигурят като член на екипа си независим оценител; са членове на "БФБ - София" АД и "Централен депозитар АД"; има положителен финансов резултат за 3 години от последните пет финансови години съгласно одитирани годишни финансови отчети; няма неизпълнени задължения към АПСК.

До участие в конкурса не се допускат консорциуми, а също и кандидати в ликвидация и производство по несъстоятелност.

Подадените предложения ще се оценяват по следните критерии:

- размер на възнаграждението за успех при успешно приключила продажба на продаваните акции;

- общ оборот на успешно реализираните от ИП сделки при първично предлагане на пакети акции, извършени на борсата за периода 2006 - 2010 г.

- общ оборот на успешно реализираните от ИП сделки при вторично предлагане на пакети акции, извършени на борсата за периода 2006 - 2010 г.

- общо оборот на успешно реализираните от ИП сделки при увеличение на капитала с права, извършени на борсата за периода 2006 - 2010 г.

- оборот на успешно реализираните от ИП сделки, извършени от кандидата на "Приватизационен пазар" на БФБ за периода 1999 - 2005 година.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg