Това е най-новата публична компания

2765
Това е най-новата публична компания

Очакванията на екипа на Карол АД за успешно IPO-то на Алтерко АД се сбъднаха. Първичното публично предлагане на Алтерко АД приключи с над 3 пъти по-голям интерес от страна на инвеститорите, спрямо минималното изискуемо условие за успех на емисията. Това е и първата презаписана емисия на родния капиталов пазар от далечната 2008 г. насам, информираха оттам.

Цената на емисията

Цената на първичното публично предлагане (IPO) на Алтерко АД е 1.45 лв. за акция, определена съгласно оповестената в проспекта методология. Всички подадени пазарни и лимитирани поръчки на и над това ценово равнище се изпълняват по единна цена на предлагането. На ценовото ниво от 1.45 лв./акция желаещите да закупят акции са подали заявки за 1.7 млн. акции при предложени за записване 1.5 млн. акции.

Заявки за над 2.5 млн. акции

В първичното публично предлагане на акции от технологичната компания Алтерко АД взеха участие близо 200 лица с над 240 подадени заявки, като общо бяха подадени заявки за 2.5 млн. акции при предложени за записване 1.5 млн. Поръчки за участие бяха подадени през 11 инвестиционни посредника, включително от 15 институционални инвеститора – договорни фондове и инвестиционни посредници.

Голям интерес от индивидуални инвеститори

Финалното разпределение на акции показва, че 2/3  от всички акции са записани от физически лица, а 1/3 от юридически лица, включително институционалните инвеститори. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg