UNIQA потвърди, че планира повторно IPO

3450
UNIQA потвърди, че планира повторно IPO

Както бе обявено по-рано, австрийската застрахователна компания UNIQA Insurance Group AG потвърди отново намерението си да предложи нови акции посредством така нареченото повторно първично публично предлагане на акции (Re-IPO).

UNIQA планира това да се случи през 2013 г. и е избрала Deutsche Bank, Morgan Stanley и Raiffeisen Centrobank като глобални координатори на емисията.

Застрахователят има за цел да емитира акции за между 700 и 800 млн. евро, в зависимост от пазарните условия.


"Подготвили сме се внимателно за тази стъпка и създадохме нова, ясна корпоративна структура, без значителни миноритарни дялове. Структурата на UNIQA в момента е прозрачна и лесно разбираема за всеки инвеститор", казва Андреас Брандщетер, главен изпълнителен директор на UNIQA.

В зависимост от пазарните условия и одобрението от страна на своите ръководни органи, UNIQA възнамерява да предложи нови акции от увеличение на капитала още през 2013 г.

Планираното повторно IPO ще включва емитирането на нови акции на нови и настоящи акционери и се очаква значително да повиши фрийфлоута на компанията.

Настоящите акционери на UNIQA се очаква да се съгласят да не упражняват правата си за записване на акции, но въпреки това се очаква да притежават по-голяма част от акциите на компанията след повторното IPO.

Намерението на компанията е да предложи новите акции на частни и институционални инвеститори в Австрия чрез публично предлагане и на международни институционални инвеститори чрез частни емисии.

Новите акции ще се търгуват на Официалния пазар на Виенската фондова борса, където вече се търгуват акциите на UNIQA. Точният размер на потенциалното предлагане и точното време ще зависят от пазарните условия.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg