Увеличението на капитала на БАКБ e успешно на 96%

1374
Увеличението на капитала на БАКБ e успешно на 96%

Акцията по увеличението на капитала на БАКБ се оказа успешна на 96%, информираха от публичната банка, която от тази година има нов мажоритарен собственик в лицето на фонда на Цветелина Бориславова - CSIF.

От предложените за записване 12 624 725 нови акции, финансовата институция успя да пласира 12 066 588 книжа (95.58%) срещу емисионна цена от 4 лв. всяка. Това ще рече, че по сметка на банката са постъпили 48 266 352 лева свеж ресурс. В резултат капиталът на трезора ще нарасне до 24 691 313 лева.

Тук е редно да припомним, че именно тя стана за кратко причина за напрежение между новия мажоритар и вторият по големина акционер в банката - Gramercy. Последните настояваха за увеличение при 7.5  лева.

Именно и обявената емисионна цена бе и основният фактор, който провокира сваляне на пазарната оценка за търгуваните на БФБ-София акции на БАКБ. Книжата на финансовата институция се обезцениха повече от два пъти от юни насам, като вчерашната цена на затваряне е при 3.33 лв. за бройка.

Акциите на БАКБ скачат на БФБ днес с 5.11%, до 3.50 лв. единична цена.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg