Иван Такев ще е лектор в Лятното училище на фондация Атанас Буров

825
Иван Такев ще е лектор в Лятното училище на фондация Атанас Буров

© БФБ-София

Изпълнителният директор на Българска фондова борса - София Иван Такев ще бъде лектор в Лятното училище на Фондация „Атанас Буров“.

Акцент в лекцията на Такев ще бъдат водещите принципи и практики за добро корпоративно управление. Фондацията обяви конкурс за стипендии за участие в Лятното училище съвместно със Селект Асет Мениджмънт и специалното участие на Карол Капитал Мениджмънт. Лятното училище ще се проведе между 22 юни и 1 юли 2018 г. в гр. Банкя.

В Лятното училище ще бъдат приети до 20 студенти от икономическите университети в страната, които се обучават по икономически специалности, имат завършен най-малко трети курс и успех от следването най-малко много добър 4.50. Необходимо е кандидатите да владеят отлично английски език.

Основна тема на тазгодишното лятно училище е „Инвестиции”, като акцентите в него ще бъдат практически анализ на капиталови инструменти, инвестиционни решения и подходи, работа с информационни приложения, инвестиционна етика, корпоративно управление, професионални сертификационни програми, финансови опции и VBA програмиране. Участниците ще бъдат поставени пред задачи с практически характер, като за целта се очаква да демонстрират знания, съобразителност, креативност и умения за работа в екип.

Кандидатите трябва да изпратят до 15 май 2018 г. попълнена информационна карта, автобиография и самостоятелно написано есе на английски език на една от четирите предварително зададени теми. Повече подробности за изискванията и програмата на лятното училище може да бъде намерена на интернет страницата на фондация „Атанас Буров“.
Одобрените стипендианти ще бъдат обявени до 24 май 2018 г. на сайта на фондацията. Стипендиите, предоставени от фондацията, покриват престоя и обучението на стипендиантите.  

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg