Карго-партнер с първа копка на новия си логистичен център у нас

1253
Карго-партнер с първа копка на новия си логистичен център у нас

© карго-партнер

На 6 декември една от големите логистични компании в Европа отбеляза старта на строежа на новия си бизнес център в близост до летище София.

Новият логистичен комплекс ще е с обща площ от 16 500 кв. м складови пространства с капацитет 22 000 палетоместа и 2 000 кв. м модерни офис площи, което ще го направи един от най-големите по рода си у нас. 

Официалното откриване е предвидено за месец май 2018 г. и в него, освен обичайните товари, ще се складират още опасни, ценни, обемни, температурно контролирани пратки и товари под митнически контрол.

За улеснение на настоящите си и бъдещи клиенти, карго-партнер ще продължи да предлага и голям набор от допълнителни услуги, като специфични софтуерни решения (благодарение на единствената по рода си у нас система СПОТ), онлайн наблюдение на складираната стока от типа 24/7, дистрибуция, етикетиране, комисиониране, обратна логистика и много други. 

На церемонията присъстваха управителят на карго - партнер в България Антон Стойков, административният директор на дружеството Славомир Колев, както и Николай Пенев – управител на фирма „Юнг“, изпълнител на строителните дейности. 

По време на събитието Антон Стойков сподели, че от създаването си през 2003 г. до сега карго-партнер ЕООД бележи ежегодни ръстове и естественото продължение на това развитие е отделянето на компанията в модерен и самостоятелен логистичен комплекс.

"Благодарение на работата ни, имаме възможност всеки ден да се радваме на постигнатото развитие, което определено ни дава поводи да се усмихваме: през последните 5 години имаме почти постоянен ръст от приблизително 30% на годишна база. Изграждането на новия ни логистичен център е поредното голямо предизвикателство пред нас, в което влагаме не само парични средства ( над 30 000 000 лв. ред.бел.), но и много усилия от страна на екипите ни в България и Австрия.

Планираме новата ни база, също както и досегашните ни представителства, да бъде сертифицирана по стандартите TAPA, HACCP, GDP, ISO и AEO, като с това ще се опитаме още веднъж да докажем високото качество на всички, предлагани от карго-партнер по света услуги.

По този начин искаме да затвърдим силните си позиции в бранша и да продължим да бъдем основен и предпочитан 3PL доставчик в региона и Европа. Лично аз се ангажирам да предлагаме не просто складиране, а цялостно, комплексно обслужване за всички, които ни се доверят“. 

„Предимствата от изграждането на новия ни логистичен център ще са не само за нашите клиенти, но и за служителите в компанията. Усилията на целия мениджърски екип са насочени към това карго-партнер да продължи да бъде отлично работно място в нашия бранш.

Вярваме че всички колеги ще бъдат още по-мотивирани от приятната работна среда, която планираме да организираме специално за екипа ни в България. В крайна сметка, и в нашия бизнес човешкият фактор е най-важен и искаме да му отдадем подобаващо уважение с преместването ни в собствения ни бизнес център“, добави Славомир Колев.

Изграждането на модерния комплекс е част от глобалната стратегия на карго-партнер за разрастване и стабилизиране на позициите си в цяла Европа. Към настоящия момент холдингът строи собствени бази и в други ключови държави, като Австрия, Германия и Словения.

Всички те са планирани за завършване с най-модерни производствени технологии и разбира се, единствено с качествени материали, изцяло екосъобразни и отделящи минимално количество въглеродни емисии. 
 
карго-партнер ЕООД е част от австрийската компания със същото име, създадена и установена във Виена (Австрия). Фирмата е специализирана в глобалната логистика и доставка на стоки по въздух, суша и вода. Управлява над 120 собствени офиса в повече от 30 държави по целия свят.

Отговорни за ежедневното организиране на доставките и складирането на пратките са почти 3000 служители. В България дружеството присъства от 2003г. и към настоящия момент разполага с централен офис в София, две по-малки представителства във Варна и Пловдив, както и отделен склад в Нови Хан. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg