Карготек инвестира в глобален Център за бизнес услуги в София

1123
Карготек инвестира в глобален Център за бизнес услуги в София

© Карготек

Нов глобален център за бизнес услуги откри у нас финландският лидер в сферата на решенията за управление на товари Карготек. Той се намира в столицата София.

Инвестицията показва доверието на финландското дружество в отдадеността на местния екип от специалисти и в потенциала за талант на българския пазар, които ще помогнат постигането на амбициозните цели на компанията в дългосрочен аспект за растеж, посочват от компанията.

Екипът на Карготек България се състои от 130 професионалисти и се очаква да продължи да се разширява, за да развие и доставя бизнес услуги на световно ниво в областта на финансите, човешките ресурси, управлението на информация и снабдяването.

Новият център е напълно интегрирана част от финландската компания, чиито продажби през 2016 г. възлизат на приблизително 3.5 милиарда евро, а служителите наброяват над 11 000 души.

“Нашата инвестиция, тук в модерния и дружелюбен офис в сърцето на София, е дългосрочна и с фокус върху непрекъснато усъвършенстване. Планираме да се разрастваме и търсим хора с отношение и поглед към бъдещето, и които се стремят да се развиват дългосрочно в глобална компания, която има амбицията да ръководи посоката на създаване на по-"умни" бизнес услуги“, заяви Мая Миланова, ръководител на центъра за бизнес услуги и управител на Карготек България.

“Бих искал да поздравя екипа в новия център на Карготек за официалното начало на едно вълнуващо пътешествие към изграждането на рационализирани общи бизнес услуги за подобряване на ефективността, оптимизацията и прозрачността на процесите в компанията ни.

Това ще позволи на водещите ни бизнес области Kalmar, Hiab и MacGregor да освободят време и ресурси, и да се съсредоточат върху растежа на бизнеса и иновациите, които правят световната търговия по-бърза, по-интелигентна и по-устойчива", каза Микко Пулакка, главен финансов директор на Карготек глобално.

Официални гости на събитието бяха Домакини на събитието бяха Н. Пр. Пайви Блинника, посланик на Финландия, Лъчезар Борисов, зам.-министър на икономиката, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, Милена Георгиева, зам.-изпълнителен директор на Агенция по заетостта, Владимир Данаилов, главен изпълнителен директор на Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции.

Те бяха посрещнати от домакините Мая Миланова, управител на Карготек България, и Микко Пулакка, изпълнителен вицепрезидент, главен финансов директор на Карготек глобално.

Специално за откриването от страна на финландското дружество в София пристигнаха членове на изпълнителния екип на компанията в лицето на Микко Пелконен, старши вицепрезидент за човешки ресурси, и Соили Макинен, главен информационен директор, заедно с други гости и бизнес партньори на компанията.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg