КД Секюритис и ДЗИ - Инвест са официално без лицензи

1956
КД Секюритис и ДЗИ - Инвест са официално без лицензи

Комисията за финансов надзор отне издадените лицензи за извършване на дейност като инвестиционен посредник на ИП КД Секюритис ЕАД и на ИП ДЗИ - Инвест АД, въз основа на искане за отнемане на лиценз от страна на дружествата, информираха от надзорния орган.

Да припомним, че словенската KD Group реши в края на март да прекрати дейността на инвестиционния посредник КД Секюритис.

„Тук е важно да се отбележи, че решението е взето във връзка с оптимизацията на дейността на KD Group като процесът засяга компаниите в групата, занимаващи се с доверително управление на активи и брокерски услуги", конкретизира тя - „Инвестиционният посредник в Словения е трансформиран в банка, докато брокерската къща в България ще бъде затворена по реда на местното законодателство", коментира тогава Елица Иванова, изпълнителен директор на КД Секюритис.

От КФН издадоха и разрешение на управляващо дружество Евър управление на активи АД за прекратяване на дейността на договорен фонд Евър Инвест. За ликвидатор на договорния фонд е одобрен Константин Василев.

Комисията за финансов надзор одобриха и предложената от ИП Астра Инвестмънт АД оздравителна програма за привеждане на капиталовата адекватност и ликвидност на инвестиционния посредник в съответствие с изискванията на нормативната уредба.

Дружеството се задължава да внесе в КФН отчет за капиталовата адекватност и ликвидност, счетоводен баланс и отчет за приходите и разходите към 31 януари 2010 г., както и първични счетоводни документи, доказващи изпълнението на оздравителната програма, в срок до 3 февруари следващата година.

На заседанието днес бе решено още и за издаването на временна забрана за публикуване на търгово предложение от Рекорд Кар Холдинг АД за закупуване чрез инвестиционен посредник София Интернешънъл Секюритиз АД, на акции на Балканкар - Рекорд АД от останалите акционери на дружеството.

Цената на една акция, предложена от търговия предложител е 9.32 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg