КФН потвърди проспекта на Турин имоти АДСИЦ

642
КФН потвърди проспекта на Турин имоти АДСИЦ

На провелото се по-рано днес заседание на Комисията за финансов надзор е взето решение за издаване на лиценз на Турин имоти АДСИЦ за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел. Това съобщиха от надзорния орган.

Новата публична компания ще набира средства чрез издаване на ценни книжа и инвестиране на набраните средства в покупка на недвижими имоти и вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг или аренда и продажбата им (секюритизация на недвижими имоти).

От КФН потвърдиха и проспект за публично предлагане на 150 000 акции с номинал от 1 лв. и емисионна стойност също 1 лв., които ще бъдат издадени от “Турин имоти” АДСИЦ в резултат на първоначално увеличение на капитала на дружеството. Горепосочената емисия акции (в процес на емитиране) е вписана в публичния регистър.

Учредители на дружеството са Елди АД с 50% от капитала, Елана високодоходен фондАД– 30% от капитала, Лукан Луканов с 15% и Димитър Луканов – с 5% от капитала. Лукан Луканов и Димитър Луканов участват в управлението на Арома АД.

В състава на Съвета на директорите влизат Лукан Луканов – изпълнителен директор и председател на СД, -Венцислав Стоев - зам.-председател на СД и Йордан Николов – член на СД.

Сред инвестиционните намерения на емитента е придобиване на земеделска земя, като този актив ще заеме най-голям дял в портфейла му. Основната цел при инвестиране в този род имоти е свързана с промяна на предназначението на земеделската земя и превръщането на имотите в урегулирани с възможност за застрояване и изграждане на обекти с различно целево предназначение.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg