КФН потвърди проспекта за увеличението на капитала на Сирма Груп

1357
КФН потвърди проспекта за увеличението на капитала на Сирма Груп

Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за увеличението на капитала на Сирма Груп Холдинг АД, съобщават от компанията. 
 
Капиталът на Сирма Груп Холдинг АД ще бъде увеличен от 59 360 518 лева на 98 934 197 лева в условията на публично предлагане, чрез издаване на 39 573 679 броя обикновени безналични акции с право на глас и с единична номинална стойност от 1 лев. 

Увеличението ще се счита за успешно, ако бъдат записани поне 19 786 839 акции, в който случай капиталът ще бъде увеличен само със стойността на записаните акции. 
 
Срещу всяка съществуваща акция ще бъде издадено едно право. 1.5 права ще дават възможност за записване на една нова акция по емисионна стойност 1 лев. След издаването на правата, всяко лице може да придобие права в периода за тяхното прехвърляне и при провеждането на явния аукцион.
 
Всяко лице ще може да запише такъв брой акции, който е равен на броя на притежаваните от него права, разделен на 1.5. При получаване на число, което не е цяло, ще се закръгля към по-малкото цяло число.
 
На 25 юни пък ще се проведе Общо събрание на акционерите на Сирма Груп Холдинг АД. Очаква се на него да бъдат приети годишният доклад за дейносттa на дружеството, както и индивидуалният и консолидираният годишен финансов отчет за 2017 г. 
 
Дружеството няма да разпределя паричен дивидент за 2017 г. Предложението в дневния ред е 10% от печалбата за миналата година, която е в размер на 2.809 млн. лева, да бъде заделена в резервния фонд на компанията (281 хил. лв.), а остатъкът от 2.528 млн. лв. да остане като неразпределена печалба от минали години.    
 
От началото на юни акциите на Сирма Груп Холдинг поскъпнаха с 8.8%, до ниво от 0.98 лв. за брой. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg