Кои български компании обявиха разпределение на дивидент?

824
Кои български компании обявиха разпределение на дивидент?

© Pixabay

Наближава времето на годишните общи събрания, на които ще се гласуват предложения за разпределение на част от печалбата от миналата година под формата на дивидент.

Кои са компании, за които вече знаем, че планират да вземат решение за подобни действия?

КРЗ Одесос


Акциите на компанията вчера се търгуваха на нива от 112 лева за брой, но пък следва да се има предвид, че общото събрание ще гласува за разпределението на 7 лева брутен дивидент, което представлява дивидентна доходност от 6% към днешна дата.

Корадо България

Компанията свиква общо събрание на акционерите на 19 май, като на него ще се гласува разпределението на нови 0.19 лева дивидент на акция. Дружеството е едно от малкото на Българска фондова борса, което се възползва от промените в закона и разпределя дивидент на всеки шест месеца.

За 2020 г. вече беше разпределен шестмесечен дивидент от 0.10 лева за акция.

Браво Пропърти Фонд АДСИЦ

Общото събрание на фонда, инвестиращ в недвижими имоти, вече беше проведено, като беше взето решение за разпределението на дивидент за второто тримесечие на 2020 г. от 0.0404 лева за лот.

Дивидентът за първото тримесечие беше 0.04 лева за ценна книга. Последната дата, на която ще може да закупите акции от компанията с право на дивидент, е 15 април 2021 г.

Над 50 родни фонда с доходност от над 10% за година„Отличниците“ са четири, като те са донесли на своите вложители доходност от над 40 на сто за последната година

Хидравлични елементи и системи

Общото събрание на дружеството ще се проведе на 13 май, като на него ще се гласува предложение за разпределението на общо 4.73 млн. лева под формата на дивидент. Ако решението бъде прието, това ще означава, че акционерите на дружеството ще получат по 0.26 лева брутен дивидент на акция.

Стара планина Холд

Акционерите на холдинговото дружество ще заседават на 20 май, като общо за дивидент са предвидени 5.162 млн. лв. От тях 4.668 млн. лева са от печалба на компанията от миналата година, а останалите средства са от неразпределени печалби от минали години. Ако решението бъде гласувано, то инвеститорите в компанията ще получат по 0.249 лева брутен дивидент на акция.

М+С Хидравлик

Компанията е един от най-големите платци на дивиденти на Българска фондова борса. На 18 май общото събрание на акционерите ще решава за разпределението на 11.8 млн. лева под формата на дивидент. Ако решението се приеме, то на всяка акция ще се падат по 0.30 лева, като той ще бъде преведен на 7 юли 2021 г.

* Материалът е с информативен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
** Авторът не притежава инвестиции в посочените компании 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg