Компания „Димитър Маджаров“ – 30-годишният път на успеха

7012
Компания „Димитър Маджаров“ – 30-годишният път на успеха

© "Димитър Маджаров"

Основана през 1991 г. като компания за търговия на едро на хранителни продукти, 30 години по-късно „Димитър Маджаров“ е еталон за качество и традиции.

Само 3 години след началото Димитър Маджаров и съпругата му Юлия осъществяват една своя мечта – откриват първото си предприятие за производство на месни продукти.

След още 4 години - през 1998 г., експертизата на Юлия Маджарова като технолог дава на компанията нов хоризонт и започват да се произвеждат и млечни продукти. Въпреки че в началото са двама, към днешна дата, като едно голямо семейство, в компанията работят над 300 души.


Неуморната работа през последните три десетилетия дава резултат – към момента компанията има над 160 млечни и месни продукта в асортимента си и не спира да проучва нови възможности. На този етап тя притежава две предприятия – месопреработвателно в Пловдив с капацитет до 30 тона свежо месо и млекопреработвателно в Стамболийски, което е с капацитет до 80 тона свежо прясно мляко.

И двете предприятия са оборудвани с най-съвременна техника от последно поколение и отговарят на всички европейски изисквания за хранително-вкусовата промишленост.

Суровините, нужни за производството на продуктите, също не търпят компромиси. В „Димитър Маджаров“ се използват единствено свежи и пресни месо и мляко, идващи от проверени ферми и мандри, които - преди да „влязат“ в предприятията, биват щателно проверени, за да могат от компанията да бъдат сигурни, че ще предложат на клиентите си само най-доброто.

Традиционните млечни продукти „Димитър Маджаров” (сирене, кашкавал, кисело мляко) се произвеждат по БДС рецептури единствено от първокачествено прясно краве, овче, козе и биволско мляко, получено само от български ферми от първа категория, отговарящи изцяло на европейските хигиенни изисквания.

През годините компанията се доказва като пионер в индустрията. „Димитър Маджаров“ е сред първите в България, които започват да произвеждат луканка с по-голям диаметър (Ф70), която е емблематична за бранда.

Компанията първа предлага на пазара млечни продукти от краве, козе, овче и биволско мляко, а от 2018 г. на пазара е и серията био-млечни продукти, която включва кисело мляко, сирене, кашкавал, извара, сметана и катък от сертифицирано био производство.

В тях се влага българско био мляко от контролирани ферми, където животните се хранят на свободна паша поне 9 месеца годишно в екологично чисти райони. Всички биохимични и микробиологични процеси в млечните биопродукти с бранда "Димитър Маджаров" протичат естествено, което гарантира допълнително тяхната чистота и качество.

Освен това компанията е една от малкото български фирми, които успяват да получат лиценз за износ в Русия. Продуктите й се радват на добър прием и в страни, като Германия, Белгия, Холандия, Великобритания, Франция, Полша, Испания, Италия, САЩ, Ливан, Кувейт, Саудитска Арабия, Нова Зеландия и др.

В основата на успеха стоят ценностите на компанията – вяра, грижа и доверие – към мисията да предлагат най-доброто, към клиентите, към екипа, към продуктите. И разбира се,
семейството, което винаги е сплотено, в името на общата цел.

Именно заради тези ценности, движещи компанията, от "Димитър Маджаров" споделят, че винаги се стремят да създават продукти, които самите те биха консумирали и които биха дали на децата си, без да правят компромис с качественото през последните 30 години и по всяка вероятност и през следващите 30.

Както гласи слоганът на компанията, който вече три десетилетия тя следва - „От нашето семейство за вашето семейство“.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg