Компания на Марешки ще се листва на борсата след дни

5385
Компания на Марешки ще се листва на борсата след дни

© Pixabay

Избраният за народен представител бизнесмен Веселин Марешки листва една от своите компании на Българска фондова борса.

От 10 април книжата на Фармхолд ще бъдат въведени за търговия на капиталовия ни пазар, като в случая говорим за вторично публични предлагане, а не IPO (първично публично предлагане).

Присвоеният борсов код на емисията е 2PH, а определената от заявителя индикативна референтна цена за първата търговска сесия е 1.06 лв.

Капиталът на дружеството е 1.99 млн. лв., разпределен в същия брой акции.

Съгласно годишния финансов отчет на Фармхолд АД за 2015 г., не са налице приходи от оперативна дейност, регистрирана е загуба от оперативна дейност в размер на 25 хил. лв. и същевременно печалба за периода в размер на 80 хил. лв.

За периода от 1 януари до 30 ноември, откогато са и последните данни на компанията, Фармхолд отчита печалба от 120 хил. лв.

Акционери в компанията към днешна дата са съпругата и майката на бизнесмена Светлана и Веска Марешка, притежаващи по 40%, докато Веселин Марешки и дъщеря му Александрина Марешка имат по 10 на сто от компанията.

Плановете на Фармхолд са за придобиване на дружество, притежател на разрешение за производство на лекарствени продукти, което ще бъде финансирано чрез увеличение на капитала на дружеството на БФБ-София. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...