КОРАДО-България с ръст на печалбата от 20%

1520
КОРАДО-България с ръст на печалбата от 20%

© Корадо-България

Корадо-България отчита брутна печалба от 3.563 млн. лв. за първите шест месеца на 2018 г. до 30 юни, информираха оттам. Година по-рано компанията обяви печалба преди данъци от 2.977 млн. лв.

"Много сме доволни, че отново имаме значително увеличение на печалбата от 20%.

Този резултат съответства на намерението ни да започнем да плащаме шестмесечен дивидент", коментира г-н Войчех Чамек, изпълнителен директор на чешката компания КОРАДО Груп, след като бяха обявени финансовите резултати за първото полугодие на   годината на дъщерното българско дружество за производство на стоманени панелни радиатори КОРАДО-България.


Според Чамек впечатляващият резултат на равнището на печалбата е постигнат въпреки нарастването на цените на стоманата и очаквания спад в продажбите на единица продукция (първото полугодие е по-слабият период в това отношение) и с връщането към нормалния бизнес цикъл.

Възможността за разпределяне на 6-месечен междинен дивидент бе включена в устава на компанията на Общо събрание на акционерите, проведено на 23 май т.г. Само след няколко месеца, на 19 септември 2018 г., на извънредно Общо събрание предстои акционерите да одобрят изплащането на дивиденти два пъти годишно.

Надзорният съвет на КОРАДО-България реши на свое заседание, проведено на 26 юли, около 40% от нетната печалба на дружеството в размер на 1 316 861 лв., да се разпредели като дивидент. Това ще представлява 0.10 лв. на акция.

Финансовите отчети за първата половина на годината са одобрени от одиторите (PwC), въпреки че това не се изисква по закон.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg