КОРАДО-България с рекордна печалба към 30 септември

2051
КОРАДО-България с рекордна печалба към 30 септември

© Корадо България

Българският производител на радиатори „КОРАДО-България“ АД, част от чешката КОРАДО Груп, отчете резултатите си за първите 9 месеца на 2017 г.

Дружеството запазва тенденцията на стабилен растеж и върхови финансови и производствени постижения - неизменна през последните години.

От януари до септември тази година „КОРАДО-България“ АД постигна 43% ръст на брутната печалба спрямо деветте месеца на миналата година -  от 2.947 млн. на 4.204 млн. лв.


Отново за същия период ръстът при продажбите е 38% – от  23.472 млн. лв. на 32.452 млн. лв. Това увеличение е в резултат на продадените 429 хиляди броя радиатори спрямо 340 хиляди броя през същия период на миналата година, което представлява скок от 26%.

Тези цифри поставят резултатите за първото деветмесечие на годината на първо място за цитирания период в историята на дружеството.

Стабилно остава присъствието на „КОРАДО-България“ АД и на Българска фондова борса. Неотдавна компанията сключи договор за маркет-мейкинг с  инвестиционния посредник “Елана Трейдинг” АД. 

Целта на договора е подобряване и осигуряване на ликвидността на акциите на дружеството на вторичния пазар.

“KOPAДO-Бългapия" плaниpa paзшиpявaнe нa пpoизвoдcтвoтo cи в Бългapия. Наскоро ĸoмпaниятa зaĸyпи 30 дeĸapa земя дo ceгaшнaтa си бaзa и планира обновяване на вече съществуващата сграда там в най-скоро време. По-нататъшното й използване бе обсъдено в рамките на КОРАДО Груп.

Koмпaниятa ще продължи да работи упорито в трите основни направления – развитие на производството, подобряване на финансовите показатели, активно участие в търговията на Българска фондова борса с цел по-висока ликвидност.

Акциите на КОРАДО-България са единствените от компаниите в BGBX40, поскъпващи с над 100% от началото на годината. Преди началото на днешната сесия повишението по позицията е от 110.42%, до 7.19 лв. за брой. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg