Корадо-България ще разпределя 6-месечен междинен дивидент

914
Корадо-България ще разпределя 6-месечен междинен дивидент

© Pixabay

„КОРАДО-България“ проведе днес годишно Общо събрание на акционерите си, които гласуваха промяна в устава на дружеството, позволяваща изплащането и на 6-месечен междинен дивидент - опция, станала възможна с последните промени в българското законодателство.

Одобрено беше също така разпределението на брутен дивидент в размер на 3.424 милиона лева (72% oт пeчaлбaтa за 2017 година, която достигна 4.778 милиона лева), или 0.26 лева на акция, колкото беше и през 2016 година.

Ако се отчете увеличението на анционерния капитал през август 2017 г., това означава 50 на сто повече разпределени дивиденти между акционерите. Тогава те получиха за 2 притежавани акции още една допълнителна, в резултат на което общият брой на акциите на дружеството се увеличи от 8.779 милиона на 13.168 милиона.

Акционерите, притежаващи акции към 6 юни 2018 г. (ex-dividend day), имат право на изплащане на дивиденти.

“КОРАДО-България” е една от 6-те компании, чиито акции се търгуват в Премиум сегмента на Българската фондова борса. За период от 3 години книжата на компанията поскъпнаха 4 пъти. Включване в основния борсов индекс SOFIX е в дневния ред на дружеството за 2018-2019 година.

“Тази цел е напълно постижима и работим упорито за нейното реализиране”, коментира Войтех Чамек, главен изпълнителен директор на КОРАДО Груп. Групата e пeтият нaй-гoлям пpoизвoдитeл нa стоманени панелни paдиaтopи в cвeтa и е мажоритарен собственик на българското предприятие, което показва стабилни финансови резултати през отчетните периоди.

Така например, първото тримесечие на 2018 година отбеляза нов рекорд в цялата история на дружеството с приходи от 10.589 млн. лева и печалба преди данъчно облагане от 1.638 млн. лева.

Общото събрание одобри също Годишния финансов доклад на УС и Одитирания финансов отчет за 2017 г., Доклада на Комитета на одиторите и на регистрирания одитор за проверка и заверка на годишния финансов резултат за 2017 г., Доклада за изпълнение на политиката за възнагражденията на членовете на НС и УС на КОРАДО- България за 2017 г., както и Отчета на Директора за връзки с инвеститорите за 2017 година.

Всички членове на Надзорния съвет и на Независимия одитен комитет бяха преизбрани.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...