Корадо-България ще разпределя 6-месечен междинен дивидент

1411
Корадо-България ще разпределя 6-месечен междинен дивидент

© Pixabay

„КОРАДО-България“ проведе днес годишно Общо събрание на акционерите си, които гласуваха промяна в устава на дружеството, позволяваща изплащането и на 6-месечен междинен дивидент - опция, станала възможна с последните промени в българското законодателство.

Одобрено беше също така разпределението на брутен дивидент в размер на 3.424 милиона лева (72% oт пeчaлбaтa за 2017 година, която достигна 4.778 милиона лева), или 0.26 лева на акция, колкото беше и през 2016 година.

Ако се отчете увеличението на анционерния капитал през август 2017 г., това означава 50 на сто повече разпределени дивиденти между акционерите. Тогава те получиха за 2 притежавани акции още една допълнителна, в резултат на което общият брой на акциите на дружеството се увеличи от 8.779 милиона на 13.168 милиона.


Акционерите, притежаващи акции към 6 юни 2018 г. (ex-dividend day), имат право на изплащане на дивиденти.

“КОРАДО-България” е една от 6-те компании, чиито акции се търгуват в Премиум сегмента на Българската фондова борса. За период от 3 години книжата на компанията поскъпнаха 4 пъти. Включване в основния борсов индекс SOFIX е в дневния ред на дружеството за 2018-2019 година.

“Тази цел е напълно постижима и работим упорито за нейното реализиране”, коментира Войтех Чамек, главен изпълнителен директор на КОРАДО Груп. Групата e пeтият нaй-гoлям пpoизвoдитeл нa стоманени панелни paдиaтopи в cвeтa и е мажоритарен собственик на българското предприятие, което показва стабилни финансови резултати през отчетните периоди.

Така например, първото тримесечие на 2018 година отбеляза нов рекорд в цялата история на дружеството с приходи от 10.589 млн. лева и печалба преди данъчно облагане от 1.638 млн. лева.

Общото събрание одобри също Годишния финансов доклад на УС и Одитирания финансов отчет за 2017 г., Доклада на Комитета на одиторите и на регистрирания одитор за проверка и заверка на годишния финансов резултат за 2017 г., Доклада за изпълнение на политиката за възнагражденията на членовете на НС и УС на КОРАДО- България за 2017 г., както и Отчета на Директора за връзки с инвеститорите за 2017 година.

Всички членове на Надзорния съвет и на Независимия одитен комитет бяха преизбрани.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg