КОРАДО-България влeзe в най-елитния сегмент на борсата

2097
КОРАДО-България влeзe в най-елитния сегмент на борсата

Българският производител на радиатори “КОРАДО-България” АД бе приет вчера в сегмент Premium на Българска фондова борса, търговията с акции на компанията започва утре.

Пет години след новата сегментация на БФБ, влязла в сила през март 2012 г., “КОРАДО-България” АД, част от чешката КОРАДО Груп, стана първата с право да търгува акциите си в най-висшия сегмент на борсата. Преди това - от 2014 г. досега, акциите на дружеството се търгуваха на сегмент Standard.

За този изключително кратък период “КОРАДО-България” АД осъществи бързо и стабилно икономическо развитие, силна инвестиционна програма, показа откритост и публичност в своята дейност. На БФБ дружеството се позиционира сред най-силните компании и акциите му поскъпнаха многократно.


С цел продължаваща пазарна експанзия и стабилна позиция на капиталовия пазар, “КОРАДО-България” АД сключи в началото на октомври договор за маркет-мейкинг с инвестиционния посредник “Елана Трейдинг” АД.  Само за месец компанията получи одобрението да влезе в сегмент Premium на Българска фондова борса.

В най-престижния сегмент на борсата попадат само компании, които поемат отговорността да прилагат принципите на корпоративно управление, да публикуват редовно информация за дейността си, включително и на английски език, да имат най-малко пет завършени финансови години, както и най-малко 25 на сто, или минимум 5 млн. лв. от общата стойност на акциите на дружеството да са в миноритарни акционери.

Сериозната стъпка за качване на акциите на Premium сегмента е още едно силно потвърждение за ангажираността на “КОРАДО-България” към динамичното развитието на българския капиталов пазар.

От началото на 2017 г. книжата на дружеството са поскъпнали със 109.54%, до 7.16 лв. за брой. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg