Корадо България запазва дивидентната си политика

655
Корадо България запазва дивидентната си политика

© Корадо България

Производителят на стоманени радиатори КОРАДО-България, част от чешката група KORADO, обяви своите предварителни резултати за 2019 г., които предстои да бъдат одитирани.

Предварителният финансов отчет на компанията за 2019 г. показва лек спад на оборота и нетната печалба, съответно с 3% и 19%, в сравнение с предходната година. Продажбите поддържат стабилни нива и леко се увеличават с 1% - от 547 хиляди на 551 хиляди броя радиатора.

Резултатите са в съответствие с нашите очаквания, казаха от ръководството на компанията. Въпреки известно намаление на печалбата (от 5.254 млн. лв. на 4.271 млн. лв.),  мениджърският екип възнамерява да запази нивото на дивидентите.

През 2019 г. КОРАДО-България направи значителни инвестиции в човешкия капитал. Увеличиха се заплатите на работниците и служителите и Проектът за тяхното дялово участие (ESOP) беше реализиран с разпределението на 12 000 акции сред тях.

Освен това ситуацията в стоманообработващата промишленост остава бурна, подобно на тази през последните години, като турбуленциите в нея оказват силно влияние върху резултатите на производителите на радиатори, главно в Западна Европа.

Някои от тях бяха принудени да закрият бизнеса си. Ръководството на КОРАДО Груп твърдо вярва, че тези бурни времена могат да предоставят възможности на стабилните и гъвкави производители.

Акциите на Корадо България добавят 1.6%, до 6.35 лв. за брой от началото на 2020 г. 


Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg