Кордеел България изгражда логистичен комплекс за 52 млн. лв

4293
Кордеел България изгражда логистичен комплекс за 52 млн. лв

© Кордеел България

На официална церемония днес беше поставено началото на строителните дейности по изграждането на модерен административно-логистичен комплекс, който ще бъде разположен върху терен от 57 декара край „Ботевградско шосе“.

Планираната инвестиция на Кордеел Груп възлиза на 52 млн. лева и включва изграждането на складови и офис площи, както и необходимата инфраструктура.

Проектът е от типа Built to Suit and lease и е в съответствие с изискванията и спецификациите на бъдещия наемател - Орбико България – един от най-големите
дистрибутори в България и Европа. Новият център ще осигури 500 работни места.


„Двете европейски компании следват утвърдени стандарти и работят за създаването на условия за развитието на бизнеса в различни сфери на българския пазар“, заяви Владимир Андреев, управляващ директор на Кордеел България.

Като изпълнител на административно-логистичния център Кордеел България ангажира около 50 компании с над 300 специалисти в различни дейности в отделните етапи на строителството.

Добре развитата пътна инфраструктура в района ще осигурява бързо и ритмично обслужване на логистиката. Проектът е в съответствие с изискванията на съвременното строителство. Мониторингът и управлението на сградните инсталации се осъществяват чрез автоматизирана система.

Събитието уважиха Н. Пр. г-н Франсоа Бонтан, посланик на Кралство Белгия и Н. Пр. Ясна Огняновац - посланик на Република Хърватия у нас, които подкрепят българо-белгийските бизнес отношения и развитието на търговските и културни отношения с хърватските компании у нас.

„България и Белгия отбелязват 140 години дипломатически отношения, като този проект е ярък пример за стабилността им“, заяви пред гостите Н. Пр. г-н Франсоа Бонтан, посланик на Кралство Белгия.

„Свидетели сме на най-голямата хърватска инвестиция в България. Надявам се в бъдеще икономическите отношения между двете страни да се развиват все повече.“, заяви Н.Пр. Ясна Огняновац - посланик на Република Хърватия у нас.

В символичната „първа копка“ взе участие заместник министър-председателят Томислав Дончев, който сподели, че “Когато говорим за инвестиции, обичайно се
фокусираме в числата, те, разбира се, са важни. Но инвестициите означават и доверие. Българското правителство ще продължи да дава аргументи в България да се правят нови инвестиции, да поддържа добра макроикономическа среда, ще създава нова инфраструктура. Особено горд съм с тези инвестиции, които всеки ден създават стойност и добавят по нещо към българската икономика.“

На събитието присъстваха Дирк Кордеел - председател на Съвета на директорите на фамилната компания Кордеел и членове от борда на директорите на компанията у нас, както и Бранко Роглич - председател на Съвета на директорите на Орбико България и представители на българския мениджмънт на дружеството.

„Този логистичен център е най-големият за Орбико Груп и е от изключително значение за бизнеса на компанията ни в България. Проектът допринася за изграждането на едно успешно бизнес партньорство между България, Хърватия и Белгия“, заяви Бранко Роглич.

Административно-логистичният център

Административно-логистичният център на Орбико България ще се състои от модерни складови помещения и офис сграда, които ще бъдат изградени в срок от 18 месеца.

Проектът предвижда 32 000 кв. м складови площи с капацитет от 45 000 палетоместа за съхранение. Предвидени са автоматизации в процесите по изготвяне на поръчки, както и контролирана среда за складиране, които ще завишат продуктивността и нивото на оперативните процеси, също и качеството на предлаганите услуги.

Логистичният център разполага с 38 товарни рампи с нивоизравнители за обслужване на камиони и бусове. Това позволява обслужването на около 100 камиона дневно.

Офисната сграда е 4 500 кв. м и е с изцяло остъклена фасада. Високата енергийна ефективност, комбинирана с изискана визия на фасадното решение, правят сградата архитектурен акцент на целия комплекс. Съвременната отоплителна, вентилационна и климатизационна система, освен че ще осигури комфорт и благоприятен микроклимат за служителите, ще работи с екологичен хладилен агент, който е от съществено значение за грижата към природата.

Логистичната сграда е разделена на две зони – темперирана и нетемперирана, като основната разлика е съдържанието на палетите. Темперираната заема по-голяма част от складовото пространство, като там има обособени и складове със завишени изисквания откъм пожарна безопасност.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg