Лидл открива 300 нови работни места в София

11002
Лидл открива 300 нови работни места в София

Лидл България открива 300 нови работни места в София, съобщиха от компанията на пресконференция днес. 

Те са за позицията касиер-продавач със стартова брутна работна заплата от 1 260 лв (60 лв от тях под формата на ваучери за храна).

Компанията гарантира фиксирано увеличение на възнаграждението след първата и ръст след третата година - до над 1600 лв, с включени ваучери за храна, съобщи Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Новите служители на компанията получават и възможности за обучения, допълнителна квалификация и кариерно развитие, както и допълнително здравно застраховане, отлични условия, модерна работна среда и гъвкаво работно време.

Чрез въведеното електронно отчитане на работното време пък служителите сами контролират работния процес и почивките си и получават справедливо заплащане на положения извънреден труд.

Лидл България предлага най-високото заплащане в бранша у нас, съобщи още Драгийска и припомни, че компанията получи приза "Най-добър работодател" на България за 2017 г. в класация на консултантската компания Aon.

Цифрите говорят 

  • над 20% от кадрите на високи позиции в Лидл България са завърнали се от чужбина българи
  • над 34% е делът на жените на ръководни позиции в компанията
  • под 2% е текучеството на кадри на месечна база
  • всеки 10 служител е получил възможност за кариерно развитие

В търсене на нови служители компанията ще използва различни канали, за да достигне както до 18-годишните, така и до търсещите работа на възраст над 55 години.

Всеки новоназначен се обучава в продължение на шест седмици, възползвайки се от ментор, който да го въведе в новите му задължения.

Лидл България ще открие поне седем нови магазина в страната до края на годината, като те ще са разположени в градовете София, Варна и Пловдив. Продължава и програмата за обновяване на по-старите търговски обекти на веригата. 

Идеалният работодател

Според Мирена Колева, собственик и управител на P&P Bulgaria и председател на БЕСА (Bulgarian Executive Search Association), днес пазарът на труда се определя от кандидатите/служителите, а не от работодателите.

Според тях идеалният работодател притежава тези четири основни характеристики:

  • връзка с екипа и културата на компанията
  • кариерна реализация
  • баланс работа - личен живот
  • заплащане.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg