Mellifera набра 1 млн. лева oт пазар beam на БФБ

914
Mellifera набра 1 млн. лева oт пазар beam на БФБ

© БФБ

Първичното публично предлагане на Mellifera е успешно, съобщиха от Българската фондова борса. Компанията, която разработва суперхрани, набра 1 063 840 лева oт пазар beam. 
 
"Компаниите за здравословни био и суперхрани вече са във фокуса и на българските инвеститори. Ясен сигнал за новия тренд е подкрепата им за потенциала на Mellifera, коментира доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

Предприемачът кардиолог, който е готов за пазара на лабораторното месоUpside Foods получи зелена светлина за методите си на производство от Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ


Борсата допусна до търговия временна емисия акции, издадена от Mellifera с цел осъществяване на първично публично предлагане (IPO) на до 456 500 броя акции. Това е шесто успешно IPO на beam за тази година.

"Излизането на пазар beam е ключово за нас предвид плановете ни за представяне на взискателни международни пазари. Това също е една от най-добрите възможности за финансиране на малки предприятия, които бързо порастват", посочва Биляна Лаундс-Николова, основател и изпълнителен директор на Mellifera.
 
Битката за по-малко хранителни отпадъци се обръща към наукатаМразите презрели ябълки и влажни пържени картофи? Науката може да помогне


Сегментът на БФБ за растеж на малки и средни предприятия beam е специален пазар, който дава възможност за финансиране на дейността на малките и средни компании в България. Основната му цел е да осигури на малкия и среден бизнес възможност за набиране на капитал при по-облекчени условия в сравнение с регулирания пазар, като в същото време им предостави сходни предимства на тези на публичните компании.

Пазар beam се явява и междинно звено по пътя на една компания към същинското листване на основния пазар на БФБ. Пазарът е атрактивен за амбициозни и иновативни компании със съществуващ бизнес, които търсят допълнително финансиране за развитие на своята дейност, по-голяма публичност на предлаганите продукти и услуги, както и разширение на акционерната си база при по-ниски административни разходи.
Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg