Милионерите и милиардерите от Snapchat

6993
Милионерите и милиардерите от Snapchat

Само преди дни се състоя първичното публично предлагане на Snap - технологичната компания, стояща зад популярното мобилно приложение Snapchat. След достигането на рекордната си цена от 29.44 долара за брой, вчера книжата загубиха над 12% от стойността си до 23.77 долара.

Но дори и цени от близо 24 долара за брой са достатъчни да превърнат основателите на Snapchat в милиардери, а други големи инвеститори – в милионери.

Вижте какво пишат от CNNMoney:

Еван Спигел

Съоснователят и главен изпълнителен директор на компанията притежава 210 млн. акции, оценени на около 5 млрд. долара. В следващите 3 години Спигел ще получи нови 36.8 млн. акции, като награда за листването на компанията на фондовата борса. Това би довело състоянието му до невероятните 6 млрд. долара. Нищо чудно, че до него в живота е една от най-красивите жени в света, нали? 

Историята на най-младия милиардер, натрупал сам парите сиПрез лятото на 2015 г. Еван започва да се среща със супермодела Миранда Кер

Боби Мърфи

27-годишният Мърфи, заедно с Спигел откриха борсовата сесия на борсата в Ню Йорк на 2 март. Освен съосновател, той заема и позицията главен технологичен директор. Притежаваните от него акции също се оценяват на 5 млрд. долара и той, подобно на Спигел възнамерява да продаде 16 млн. акции, след листването на Snap. Мърфи обаче няма допълнителен бонус, подобно на Спигел, но въпреки това днес е един от най-младите милиардери в света.

Мич Ласки

Партньорът във фонда за дялово инвестиране Benchmark, е един от първите, който инвестират в Snapchat. Това се отлаща и днес Ласки и неговата компания притежават книжа на стойност 2.9 млрд. долара. Плановете са те да продадат 10 млн. акции, което би им донесло 182 млн. долара.

Lightspeed Venture Partners

Друг от първоначалните инвеститори в компанията днес притежава акции, оценени на 2 млрд. долара. „Не е толкова често срещано явление, да си един от първите вложители в дадена компания, която прави дебют на фондовата борса в Ню Йорк. Всички са супер щастливи. Днес е щастлив ден за Lightspeed, сподели един от партньорите на компанията Джереми Лю.

Майкъл Линтън

Линтън наскоро напусна поста си на главен изпълнителен директор на Sony Entertainment, за да поеме поста Председател на Борда на директорите на компанията. Той, заедно със съпругата си Джейми Алтър са едни от първите инвеститори в Snapchat, като делът им днес се оценява на 71 млн. долара.

Миранда Кер нападна Facebook за копирането на SnapchatНе мога да понасям Facebook, признава Кер

Имран Кан

Кан напуска работата си в Credit Suisse, за да поема длъжността главен стратегически директор на Snap. Решението му наистина е правилно, тъй като притежаваните от него акции днес се оценяват на 68 млн. долара.

Тимъти Сен

Той не е толкова известен, колкото останалите, публикувани по-горе. Въпреки това инженерният директор на компанията притежава дял на стойност 162 млн. долара.

Snap очаква да реализира приходи от над 1 млрд. долара през настоящата година, а по последни данни оценката на популярното приложение за чат е 27.51 млрд. долара.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg