Над 3000 от служителите на KBC Груп в България заети с доброволчество

627
Над 3000 от служителите на KBC Груп в България заети с доброволчество

1359 служители на ОББ са дарили сумата от 81 540 лева през миналата година посредством сдружението "Обединени за милосърдие", основано през 2006 г. от служители на компанията.

Това съобщи пред журналисти вчера Петър Андронов, кънтри мениджър на КВС Груп за България, председател на УС и главен изпълнителен директор на ОББ.

С тези средства са подпомогнати 132 души в нужда, като това е само една от многото благотворителни каузи, подкрепени от групата у нас.


През миналата година служителите й са събрали над 100 000 лв. по линия на различни дарителски кампании, а над 3000 от тях участват в инициативи за корпоративно доброволчество, като трудът им се оценява на над 87 хиляди лева. 

В подкрепа на битката с коронавируса ОББ и Mastercard са дарили безвъзмездно близо 120 000 лв. на 8 болници в страната. Средствата са събрани от две инициативи, проведени през април.

В началото на извънредното положение двете компании направиха дарение от 200 000 лв. на ВМА за модернизиране на специализираната й лаборатория.

Околна среда, здраве, предприемачество, финансова грамотност

Това са четирите направления, в които групата е организирала между 40 и 50 различни инициативи и мероприятия. 

Едни от най-мащабните от тях са насочени към опазване и подобряване на околната среда. В рамките им са засадени 3290 дървета в 9 български региона, 66 701 тона пластмаса, хартия и стъкло са предадени за рециклиране, както и 169 стари електронни устройства. 

Две дружества от групата - ОББ и ДЗИ, вече са сертифицирани с ISO 14001 - международния стандарт за системи за управление на околната среда, като целта е към тях да се присъединят и останалите компании, съобщи Теодор Младенов, кънтри мениджър „Администрация и доставки“ на КВС Груп в България, директор на дирекция „Администрация и доставки“.

В подкрепа на околната среда автопаркът на ОББ и ДЗИ е съставен на 90% от бензинови автомобили, вече са купени и два електромобила, като пробегът им за девет месеца е 9608 км. 

Инсталирани са зарядни станции, които могат да бъдат използвани и от клиентите, както и фотоволтаична централа, разположена в центъра за щети на ДЗИ в Орландовци.

В резултат спестеният въглероден отпечатък за година е 18 тона, а спестената електроенергия е достатъчна да задоволи нуждите на едно домакинство за десет години напред.Алея ОББ се намира в Южен парк 2, в близост до ОББ Милениум център, като на нея служителите на компанията от групата са засадили японски вишни

Здрахователното дружество ДЗИ се е фокусирало върху промотирането на здравословния начин на живот, като организира различни инициативи в тази насока, като тенис турнир и вело маратон, обобщи председателят на УС и главен изпълнителен директор на ДЗИ Коста Чолаков.

ОББ Вертикален маратон пък представлява нетрадиционно предизвикателство, провеждано в емблематичната сграда ОББ Милениум център с височина от 95 метра, при което участниците преодоляват 1012 стъпала, 190 м денивелация и 24 етажа. 

Мобилното приложение eSOS, разработено съвместно от ДЗИ, VIVACOM и Сирма Груп Холдинг, помага на хора, изпаднали в беда, да се свържат с екип на спешна помощ или свои близки.

КВС Груп в България подкрепя и организации, които насърчават предприемачеството, като работи и в насока повишаване на финансовата грамотност, съобщи Кристоф Де Мил, кънтри Финансов директор, член на УС и Изпълнителен директор Финанси на ОББ, Иновационен лидер на KBC Груп в България.

През 2019 г. ОББ стартира преакселераторската програма Challenge YOU в партньорство с Junior Achievement България, в която участват 81 души, разделени на 23 екипа. Победителят Bevine е умно решение за винарство. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg