Неохим ще разпределя рекорден дивидент

1036
Неохим ще разпределя рекорден дивидент

© Неохим

В последните години Неохим АД разпредели на три пъти дивидент между акционерите си. През изминалата година той достигна 0.80 лв., а за 2013 и 2012 г. те получиха респективно 0.40 и 0.30 лв. за лот.

Съветът на директорите на компанията е предложил за 2016 г. да се заделят общо 3.361 млн. лв. от реализираната през изминалата година печалба и да се върнат при акционерите.

Това прави по 1.30 лв. на акция, като в това число не се включват притежаваните от компанията собствени акции.

Предложението ще бъде обсъждано по време на предстоящото общо събрание на акционерите, насрочено за 23 юни 2017 г.

Ако то бъде прието, акционерите физически лица ще получат по 1.235 лв. за всяка притежавана акция.

Припомняме, че Неохим АД приключи 2016 г. с печалба от малко над 28 млн. лв. През първото тримесечие на годината димитровградският завод отчете печалба преди облагане с данъци в размер на 16.777 млн. лв. спрямо 22.3 млн. лв. за година по-рано.

От началото на май книжата на компанията са загубили 1.96 на сто, до 62 лв. за брой. От началото на 2017 г. по позицията се отчита ръст от 4.03 на сто.

Темата за капиталовите пазари ще е основна в предстоящото осмо издание на Шумът на парите. Форумът, който е организиран от Profit.bg, ще се състои на 31 май и 1 юни в столичния хотел Маринела, зала ЕФЕ, и е безплатен за посетители.

В панел Капиталови пазари своето участие вече са потвърдили изпълнителните директори на пет фондови борси. Повече за събитието можете да намерите на адрес https://profit.bg/forum/ или във Facebook.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас