NEXT BASKET - платформа за онлайн магазини от ново поколение

856
NEXT BASKET - платформа за онлайн магазини от ново поколение

С днешна дата стартирането на онлайн бизнес от нулата е свързано със сериозно планиране и още по-сериозна инвестиция - на време, на човешки ресурс и на финансов капитал. Нещо повече - както планирането, така и инвестицията могат да се окажат една огромна черна дупка, ако бизнесът няма необходимите познания за добрите практики в дигиталната среда.

Тези мултиплициращи се предизвикателства са добра новина за потребителя, който печели качество от нарастващата конкуренция между бизнесите онлайн. Но не са толкова добра новина за стартиращите бизнеси, които търсят бърза и утъпкана пътека за успешни продажби в интернет.

Именно на тези предизвикателства се опитва да отговори нидерландската компания NEXT BASKET със своята иновативна платформа за онлайн търговия, разработена изцяло от български програмисти. Днес повдигаме завесата, за да ви разкажем малко повече за технологичните предимства на новото голямо име на европейската е-комерс сцена.


Как NEXT BASKET променя играта в полето на онлайн търговията?

Що се отнася до конкуренцията, NEXT BASKET се цели в мащабите на световни гиганти като Amazon, Magento и Shopify. Нещо повече - компанията няма за цел просто да догонва набора от функционалности, а да го надскочи още в първата си версия.

NEXT BASKET е първата платформа в Европа, която предлага решение от типа всичко в едно за онлайн търговия. Това обхваща както създаването на функционален онлайн магазин, така и пълната му оптимизация, маркетинговите му дейности, складирането и фулфилмънта на продукти до 28 европейски държави. Това е първата платформа, която комбинира складови услуги и онлайн магазин, както и първата, която предлага отваряне на магазин в множество държави с осигурена доставка.

NEXT BASKET са прионери също така в интегрирането на ERP система към онлайн платформа и в предлагането на готово софтуерно решение за използване на стоката във физическия магазин за онлайн поръчки.

Или иначе казано - “ново поколение” тук не е поредното клише. Напротив, това е реална заявка за трансформация на начина, по който физически лица и бизнеси могат да управляват бизнеса си онлайн.

Софтуерни иновации в платформата

Създателите на NEXT BASKET си поставят амбициозната цел да разработят решение, което да съчетава гъвкавост, стабилност и абсолютно зашеметяващ набор от функционалности. Това се постига чрез комбинация от иновативни софтуерни решения, сред които:

● Микросървисна архитектура - отделни малки модули, които се свързват помежду си без централен софтуер, който да ги управлява. Това позволява както еластично разширяване в съответствие с натоварването, така и изключително висока скорост на зареждане. А вследствие на това - и отлична основа за оптимизация по основните уеб показатели, класиращи сайта на челни позиции в търсачките.

● 100% скалируемост на сървърните ресурси, което значително намалява разходите за поддържане на сървъри и хостинг. Същевременно, функционалности могат да се добавят изключително бързо и бюджетно, без притеснения за сървърното пространство.

● Тест за грешки в кода, който превръща платформата в сигурно и стабилно решение с минимално количество бъгове. Точно този автоматизиран тест превръща NEXT BASKET в едно от малкото налични решения в световен мащаб, подходящо за големи търговци, опериращи с много продукти, с голям трафик и на много различни пазари.

● Вградена собствена ERP система за повишаване на организационната ефективност чрез управление и подобряване на начина, по който се планират и използват ресурсите на компанията.

● Вграден собствен фулфилмънт складов софтуер за обработка на поръчки от клиенти и подготовка на продуктите за спедиция. Партньорите на платформата могат да използват собствен склад или склад на NEXT BASKET, в зависимост от избрания вариант за сътрудничество.

Не на последно място, платформата има интегрирани маркетингови системи, базирани на изкуствен интелект и опции за използване на над 340 функционалности в различните си варианти.

Сайтът на NEXT BASKET е отворен за запитвания и оферти, а първите работещи магазини се очакват в началото на 2023 година. Дотогава ние продължаваме да следим с любопитство разгръщането на един софтуерен продукт от световна величина, замислен и реализиран в България.

В материала има продуктово позициониране

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg