NEXT BASKET решава трите големи проблема на онлайн търговците

447
NEXT BASKET решава трите големи проблема
на онлайн търговците

Добрият продукт изминава дълъг път от идеята на търговеца до ръцете на потребителите, а всяка фаза на този път е белязана от собствените си предизвикателства. За добро или лошо, качеството на предлаганите стоки вече далеч не е достатъчно условие за успех. Към него се причисляват, равни по значение, качеството на вътрешните процеси, презентацията и информираните бизнес решения.

Ако можем да фиксираме трите основни точки, в които онлайн търговците се провалят, това са добрият онлайн магазин, структурираните вътрешни бизнес процеси и пътят на продукта до потребителя. Залагайки на опит, експертиза и иновации, екипът на NEXT BASKET адресира тези три болезнени точки - при това с едно цялостно решение, каквото пазарът до сега не е виждал.

Какво означава добър онлайн магазин?
 
Липсата на задълбочени познания в добрите е-комерс практики може да ви коства не просто време и усилия, но и успеха на цялата бизнес идея. В основата на представянето ви онлайн винаги стои електронният магазин, който е добър не само тогава, когато е красив.
 
Истината е, че по качественият онлайн магазин работят най-малко шест вида тесни специалисти. Освен уеб разработчици и дизайнери, това са също маркетолози, копирайтъри, SEO специалисти, фотографи и бизнес стратези, които съблюдават визията на бранда. Всичко това се допълва от важни технологични функционалности и интеграции, като например платежни методи, връзки с куриери, маркетингови инструменти и др.
 
Амбицията на NEXT BASKET е да предложи бързи, стабилни и 100% оптимизирани електронни магазини, предлагани на пазара под формата на бюджетна SaaS услуга. Така първият проблем е решен… И остават още два.
 
Защо информираното управление на ресурси е ключов фактор за успех?
 
Ентусиазмът е ценен актив, но не може да бъде единственото условие за успех. С днешна дата, нито едно предприемаческо усилие не може да се увенчае с успех без помощта на реални данни и аргументирано планирани бизнес решения. Тези данни, от своя страна, не са обект на творческа мисъл, а на техническо проследяване, документация и визуализация.
 
Големите в онлайн търговията разработват, интегрират и използват ERP системи, или така наречените системи за планиране на бизнес ресурси. Тези системи съдържат в себе си информация за всички продукти, движения, наличности, транзакции и счетоводни операции. Те помагат както в проследимостта на текущи процеси, така и в разумното планиране на последващи действия.
 
Липсата на такава система предполага хаотично вземане на решения и липса на отчетност по цялата верига на доставки. А това е класическа рецепта за провал. С NEXT BASKET, високотехнологичното ERP решение вече става достъпно за всички, а не само за големите. Платформата има готова за използване система за менажиране на ресурси с огромен набор от функционалности, от която могат да се възползват всички партньори. Тя се настройва и адаптира според индивидуалните нужди на бизнеса, като са възможни също и допълнителни доработки от програмисти.
 
Така по пътя на продукта остава само една важна стъпка - физическата дистрибуция и фулфилмънта на поръчките.
 
Ролята на складовото управление и доставките
 
Имате аргументиран бизнес план, имате качествен електронен магазин, имате множество поръчки… И нямате ресурса да ги обработите без грешки и в срок. Макар и да сте свършили по-голяма част от работата си както трябва, бизнесът ви ще продължи да тъпче на едно място или да изостава от конкуренцията. Всеки търговец е също така и потребител. Ето защо, можете лесно да си представите положението, в което ще поставите клиентите си, ако им доставите зле опакован и грешен продукт, при това една седмица след официално обявения на сайта ви срок.
 
Именно това е третият проблем, който обещава да реши NEXT BASKET. Нидерландската платформа предлага както складови и фулфилмънт услуги, така и готово разработен складов фулфилмънт софтуер. Възможностите на този софтуер са насочени към правилната организация и инвентаризация на склада с цел бърза обработка на поръчки.
 
Освен подредба на продуктите по индивидуален номер, софтуерът предлага функционалности като автоматизирано изчисление на маршрути и управление на наличности. Всичко това се визуализира в лесно за разчитане и управление електронно табло, което може да се визуализира на всякакви устройства.
 
Резултатът е бързо и качествено обслужен краен клиент, който е готов да поръча отново.
 
Цялостни решения за комплексните бизнес процеси
 
Ако трябва да обобщим, NEXT BASKET обещава да предложи решение тип “всичко в едно” за онлайн предприемачи и търговци. Вместо да разкъсват времето и ресурсите си между различни подизпълнителни, партньорите на платформата ще могат да получат всичко на едно място - с ясно проследими процеси и ясно делегирани отговорности. Първата версия на платформата се очаква на пазара през следващата година, а първите онлайн магазини вече са в разработка. Сред тях срещаме редица добре познати имена от българската и европейска e-commerce сцена, както и някои пионери в електронната търговия.
 
Дали и как NEXT BASKET ще порасне от смел стартъп до следващото голямо име в бизнес средите на стария континент - предстои да проследим и разберем.
 
Платена публикация

 


Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg