10% от печалбата на Синергон Холдинг отива за дивиденти

582
10% от печалбата на Синергон Холдинг отива за дивиденти

Сумата, която от Синергон холдинг () предлагат да се задели за дивиденти е 10% от печалбата на компанията за 2007 г. На консолидирана база финансовият резултат за миналата година е 13.81 млн. лв.

Това ще рече, че акционерите на холдинга ще си поделят 1.38 млн. лв., или по 0.08 лв. за притежавана акция. За това уведоми x3news.

Решението за това ще се гласува на насроченото за 30 юни Общо събрание на акционерите. Предложението предвижда другите 90% от печалбата на Синергон да останекато неразпределена.

На събранието акционерите ще определят и размера на възнаграждението, тантиемите, срокът на изплащането им и гаранцията за управление на членовете на НС и УС на дружеството.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на БФБ, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в събранието е 12 юни.

Днес книжата на Синергон холдинг поевтиняха на Българска фондова борса с 0.32%, до сердните 9.23 лв. при изтъргувани 2 157 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg