11 пъти бяха презаписани предложените акции на „Девин” при цена 6.10 лв. на акция

1063
11 пъти бяха презаписани предложените акции на „Девин” при цена 6.10 лв. на акция

Поръчките за записване на акции от първичното публично предлагане на „Девин”, проведено на 25 юли 2007 г. при водещия мениджър на емисията Елана Трейдинг, надхвърлиха 11 пъти при цената на пласиране от 6.10 лв. на акция.

Разпределеното количество акции е 3 225 000 броя, като след решение на мажоритарния собственик бяха разпределени и половината от предварително обявените за разпределение съществуващи 450 000 акции.

Публичното предлагане се извърши по метода бук-билдинг, като в рамките на един ден от 9.00 до 16.00 ч. се подаваха едновременно пазарни и лимитирани поръчки.

При мениджърa на емисията ЕЛАНА Трейдинг бяха подадени поръчки за над 235 милиона лв. Заплащането на акциите на „Девин” започва на 27 юли, петък.

Набраните средства от публичното предлагане, които се очаква да постъпят в „Девин” са общо 18 300 000 лв.

В крайното класиране почти 50% от акциите бяха записани от чуждестранни инвеститори - както физически, така и юридически лица.

Очаква се акциите на „Девин” да стартират предлагане на Българска фондова борса около 24 август.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg