40% от правата на ИХ България отиват на аукцион

1470
40% от правата на ИХ България отиват на аукцион

На 9 октомври (четвъртък) е датата, на която ще се проведе аукционът по чл.112б, ал.7 от ЗППЦК за продажбата на правата от увеличението на капитала на Индустриален Холдинг България АД ^4ID^.

На аукциона ще бъдат предложени 17 055 586 права или 40% от издадените 43.76 млн. лв., срещу които не са записани облигации.

Съгласно чл. 37, ал. 4 от Част IV от борсовия Правилник, аукционът се осъществява посредством въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ увеличението на капитала.

Поръчката се въвежда в рамките на една минута от началото на фазата на въвеждане на поръчки на съответния аукцион. Продължителността на фазата на въвеждане на поръчки е от 13:15 ч. до 13:45 ч.

Нека да припомним, че търговията с правата продължи от 17 до 30 септември. Броят на издадените права е 43 756 118, като срещу 200 от тях ще може да се запише една облигация от новата емисия.

Емисията е в размер на 21.878 млн. лв., разпределени в 218 780 броя безналични, лихвоносни, конвертируеми, свободнопрехвърляеми и необезпечени облигации, с номинална и емисионна стойност 100 лева всяка облигация.

Опцията за конвертиране на емисията облигации на Индустриален холдинг България на падежа в акции, и междинно конвертиране на датата на четвъртото лихвено плащане, е при конверсионно съотношение 12.

Облигационният заем ще бъде сключен при записване и заплащане на облигации с обща номинална стойност не по-малка от 11 млн. лв.

Днес акциите на Индустриален холдинг България АД поевтиняват с 3.47% на 4.75 лв. Обемът е от 7 022 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg