Адванс Екуити Холдинг увеличава капитала на дъщерното Енерджи Инвест ЕАД

603
Адванс Екуити Холдинг увеличава капитала на дъщерното Енерджи Инвест ЕАД

На 15 януари съветът на директорите на Адванс Екуити Холдинг АД е взел решение да бъде увеличен капитала на дъщерното дружество Енерджи Инвест ЕАД от 150 000 лв. на 2 400 000 лв. чрез издаване на нови 2 250 000 броя обикновени поименни налични акции, всяка с право на един глас в Общото събрание на акционерите и с номинална и емисионна стойност от 1 лв., съобщават от холдинга.

Увеличението на капитала на Енерджи Инвест ЕАД ще бъде записано в пълния му размер от едноличния собственик на дружеството - Адванс Екуити Холдинг АД.

Средствата от увеличението на капитала на дъщерното дружество ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционната му програма за 2008 г., която включва изграждане на фотоволтаична електроцентрала и нова вятърна електроцентрала.

За нуждите на инвестицията във фотоволтаичната електроцентрала бе даден мандат на Съвета на директорите на Енерджи Инвест ЕАД да вземе решение по всички съществени параметри и условия по придобиването на акционерно участие на дружеството в ИнтерСол ЕАД.

Съгласно решението, Енерджи Инвест ЕАД ще участва в увеличение на капитала на ИнтерСол ЕАД с парична вноска от 1 098 000 лв., след реализирането на което ще притежава 90% от собствеността на дружеството.

Днес акциите на Адванс Екуити Холдинг АД загубиха 0.88% от стойността си, като приключиха сесията на средните 1.13 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg