Адванс Екуити набра 26 млн. лв. от увеличението на капитала, инвестира и в нови проекти

648
Адванс Екуити набра 26 млн. лв. от увеличението на капитала, инвестира и в нови проекти

Увеличението на капитала на „Адванс Екуити Холдинг” АД () приключи успешно с набраните 25.9 млн. лв. чрез емисия нови акции на БФБ-София. Първата българска компания за дялови инвестиции, управлявана от финансовата група „Карол”, издаде 23 967 308 броя нови акции, всяка с номинал от 1 лв. и емисионна стойност от 1.08 лв. Така регистрираният капитал на дружеството достигна 35 951 592 лв. Всички издадени права по емисията бяха записани и само 1 260 акции не бяха платени в процедурния срок.

Новопривлечените 25.9 млн. лв. ще бъдат използвани за финансиране на съществуващите дъщерни дружества на „Адванс Екуити”, както и за инвестиции в нови проекти. „Близо половината от тези средства са предназначени за нуждите на фирмите, в които вече сме инвестирали. Имаме амбициозни планове за развитието на тези дружества и ще направим необходимото за тяхното реализиране”, заяви изпълнителният директор на „Адванс Екуити Холдинг” Венцеслав Петров.

Към момента холдингът има дялови участия в шест компании, повечето от които са новостартирали. „Нашият подход е да подкрепяме мотивирани и способни предприемачи в такива бизнеси, които притежават потенциал за висок растеж в средносрочен план. С настоящото увеличение на капитала осигурихме ресурс за инвестиции и в нови перспективни проекти”, каза още Петров.

Съвсем скоро се очаква да бъдат уточнени финалните параметри по инвестиция на „Адванс Екуити” в компания от сектора на телекомуникационните услуги. „Непрекъснато при нас постъпват предложения за финансиране на различни бизнеси и очакваме потокът от проекти да нараства в бъдеще. Задачата ни е да открием онези от тях, които имат необходимите качества за успешно развитие”, обясни Венцеслав Петров.

Към момента „Адванс Екуити” е предоставил дялово финансиране на дружествата „Енерджи Инвест”, което управлява проекти в сферата на възобновяемите енергийни източници, „Енерджи Ефект”, осъществяващо дейност в областта на енергийната ефективност, „Агро Тера Север”, работеща в сектора на земеделието, „Енеси” – дистрибутор на компресиран природен газ, „Проджект Истейт”, развиващо индустриални, търговски и бизнес имоти, както и „СЕП България”, което разработва проект за оператор на система за електронни разплащания, базирана на използването на мобилни телефони.

„Енерджи Инвест” започна изграждането на втори собствен вятърен парк в Североизточна България, където вече функционира първата му подобна инсталация. „Проджект Истейт” развива пилотния си проект за голям търговски център в гр. Стара Загора, а „СЕП България” е в процес на лицензиране за оператор на платежна система, работеща с платежен инструмент „мобилно разплащане”.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg