Адванс Инвест с доходност от 10.1% за май

639

Управляваното от Карол Капитал Мениджмънт инвестиционно дружество Адванс Инвест реализира доходност от +10.1% за изминалия месец май (измерена в изменението на НСА на фонда от 2.8146 лв на 27 април до 3.0985 лв на 31 май 2007 г.), съобщиха от дружеството за Profit.bg

Това е най-високата доходност сред българските взаимни фондове за този период. За сравнение, средната доходност на местните фондове в акции (високодоходни) за месеца е +4.93%, индексът SOFIX се покачва с +4.86%, а служебният бенчмарк на Адванс Инвест – SOFIBET - нараства едва с +1.99%.

Изминалият месец бе един от най-силните в историята на Адванс Инвест, като по-висока доходност фондът реализира единствено през ноември 2004 г., когато цената скача с +12.9%.

От началото на годината до момента Адванс Инвест отново е една от най-печелившите инвестиционни схеми - с доходност от +29.08% заема второто място в класацията. За същия период средната доходност при местните фондове, инвестиращи в акции е +23.5%, SOFIX е нагоре със скромните +9.10%, а бенчмаркът SOFIBET - с +8.43%.

Адванс Инвест, който наскоро отбеляза 3 години от старта на публичното си предлагане, инвестира на борсите в новите страни членки на ЕС - България и Румъния. През годините фондът на Карол се утвърди като най-голямата и популярна колективна инвестиционна схема в България със своите към момента над 47.5 млн. лв. под управление.

Само през последния месец активите са нараснали с над 5 млн. лв. или +12.5%, което е тройно повече от ръста на индустрията като цяло. За петте месеца от началото на годината Адванс Инвест бележи ръст от почти 14 млн. лв., а общо всички български фондове са се уголемили с внушителните 180 млн. лв.

Портфейлният мениджър на фонда Даниел Ганев коментира, че отличните резултати на Адванс Инвест се дължат на прозорливия поглед на аналитичния екип в Карол при подбора на акциите в портфейла.

"За в бъдеще фондът ще продължи да залага на добрия потенциал за печалба на пазарите в България и Румъния, като портфейлното управление ще се запази достатъчно гъвкаво, за да се възползваме от всички сделки, които намираме за атрактивни", добавя мениджърът.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg