Адванс IPO Фонд стартира на 23 ноември

761
Адванс IPO Фонд стартира на 23 ноември

На 23 ноември започва публичното предлагане на дяловете на „Адванс IPO Фонд”. Считано от тази дата инвеститорите ще могат да купуват дялове на договорния фонд в офисите на управляващото дружество „Карол Капитал Мениджмънт”.

Дяловете на „Адванс IPO Фонд” са деноминирани в евро като минималната инвестиция е 1 дял с номинал 1 евро. Договорният фонд ще изчислява нетната стойност на активите два пъти в седмицата – понеделник и четвъртък, а цена за обратно изкупуване ще може да се обявява, след като активите на фонда надхвърлят 500 000 лева.

„Адванс IPO Фонд” е най-новата колективна инвестиционна схема, управлявана от „Карол Капитал Мениджмънт”. Фондът е с уникален фокус – инвестиции в първични публични предлагания в страните от Централна и Източна Европа.

Първоначално фондът възнамерява да инвестира в акции на компании от България, Румъния, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Русия, Украйна, Полша, Чехия, Словакия, Словения, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Турция, Гърция, Казахстан, а на един бъдещ етап и в други страни от Централна и Източна Европа като Македония, Черна Гора, бивши съветски републики.

Фондът е подходящ за широк кръг от инвеститори. В редица страни приоритетен достъп до IPO-та имат институционалните инвеститори, поради което фонд с такъв фокус е подходящ за индивидуални инвеститори, които искат да се възползват от подобни сделки извън рамките на България.

От друга страна фондът би бил подходящ и за българските пенсионни фондове, които към настоящия момент нямат право да участват директно в IPO-та.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg