Агрия Груп Холдинг набра 15.368 млн. лв. от IPO-то

1053
Агрия Груп Холдинг е набрало 15.368 млн. лв. от първичното си публично предлагане, съобщават от Българска фондова борса.

Холдингът предложи за записване при условията на първоначално публично предлагане 1 700 000 броя нови, обикновени, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лв. всяка.

Цената на пласиране бе определена на 9.04 лв. на акция (ценовия диапазон бе 9-13 лв.). Презаписването е приблизително 1.5 пъти, съобщиха от водещия мениджър на емисията - Обединена българска банка.

Акциите на дружеството, които ще се търгуват свободно на Българската фондова борса (фрийфлоут), ще са 25% от капитала на дружеството. Очаква се акциите на Агрия Груп Холдинг да стартират предлагане на Българска фондова борса в края на месец януари 2008 г.

Набраните средства от първичното публично предлагане ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционната дейност на Агрия Груп Холдинг за периода 2007-2012 г. Привлеченият финансов ресурс ще повиши ликвидността на дъщерните му дружества и ще предостави възможности за развитие и разширяване на дейността им.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg