Агрия Груп Холдинг пласира емисията си при цена 9.04 лв.

796
Агрия Груп Холдинг пласира емисията си при цена 9.04 лв.

Поръчките за записване на акции от първичното публично предлагане на увеличението на капитала на Агрия Груп Холдинг бяха получени от водещия мениджър на емисията Обединена българска банка на 29 и 30 ноември и 3 декември 2007 г. Презаписването е приблизително 1.5 пъти, съобщават от банката.

Цената на пласиране бе определена на 9.04 лв. на акция (ценовия диапазон бе 9-13 лв.). Водещият мениджър на емисията и емитентът определиха тази цена с цел осигуряване на активна вторична търговия. Набраните средства от публичното предлагане, които ще постъпят в Агрия Груп Холдинг са 15.368 млн. лв.

Холдингът предложи за записване при условията на първоначално публично предлагане 1 700 000 броя нови, обикновени, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лв. всяка. Броят на акциите по удоволетворени лимитирани и пазарни поръчки е приблизително равен, като доминират институционалните инвеститори.

Акциите на дружеството, които ще се търгуват свободно на Българската фондова борса (фрийфлоут), ще са 25 % от капитала на дружеството. Очаква се акциите на Агрия Груп Холдинг да стартират предлагане на Българска фондова борса в края на месец януари 2008 г.

Заплащането на записаните акции започва от 5 декември 2007 г. Крайният срок за получаване на плащания за разпределените акции по набирателната сметка е до 7 декември 2007 г. Плащането се счита извършено от деня, в който набирателната сметка е заверена със съответната сума.

Набраните средства от първичното публично предлагане ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционната дейност на Агрия Груп Холдинг за периода 2007-2012 г. Привлеченият финансов ресурс ще повиши ликвидността на дъщерните му дружества, както и ще предостави възможности за развитие и разширяване на дейността им.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg