Активите на Алфа Асет Мениджмънт надхвърлиха 10 млн. лв.

550
Активите на Алфа Асет Мениджмънт надхвърлиха 10 млн. лв.

Общата стойност на активите, управлявани от УД Алфа Асет Мениджмънт, надхвърли 10 млн. лв., като ръстът само за последния месец е 36.8%. Към 22 октомври 2007 г. Алфа Асет Мениджмънт управлява активи за 10.1 млн. лв., в сравнение със 7.4 млн. лв. към 21 септември 2007 г.

Причините за силния ръст в активите са няколко – значителният интерес към уникалната за България услуга – продажба на дялове по Интернет, доброто представяне на фондовете и не на последно място силният старт на новия фонд на дружеството Алфа Избрани Акции.

През месец май Алфа Асет Мениджмънт въведе за първи път в България възможността за покупка на дялове директно по Интернет. Чрез нея всеки потенциален инвеститор може да закупи дялове от фондовете, управлявани от дружеството, независимо в коя точка на страната се намира, без разходка до някой от офисите на дружеството.

Важна причина за ръста на активите е и доброто представяне на фондовете - Алфа Индекс Топ 20, единственият индексен фонд в България и Алфа Индекс Имоти, първият секторен договорен фонд в страната. Алфа Индекс Топ 20 реализира доходност от 102.9% за последната година, което го нарежда на едно от челните места в сектора на взаимните фондове. Алфа Индекс Имоти, който е с нискорисков профил, постигна доходност от 31.2% за последните 12 месеца.

Високодоходният фонд Алфа Избрани Акции стартира на 10 октомври 2007 г. и само за 10 дни набра активи от 2.2 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg