Общата стойност на активите под управление на индексния фонд Алфа Индекс Топ 20 се повиши с 57% за 1 месец и достигна 4.66 млн. лв. към 19 септември, като увеличението от началото на годината е 10 пъти.

Алфа Индекс Топ 20 е първият индексен фонд на българския пазар. Портфейлът на фонда следва структурата на индекса Дневник 20, който включва 20-те най-ликвидни и с най-висока капитализация компании на Българска фондова борса (БФБ).

Движението на цените на дяловете на фонда следва движението на индекса и доходността му е приблизително равна на средната пазарна доходност.

Доходността на Алфа Индекс Топ 20 за последният месец е 16.7%, а от началото на годината достига 68.9%, което го прави един от лидерите на нашия пазар.

За ръста на активите допринася и иновативната услуга, предложена от управляващото дружество - онлайн търговия. Чрез тази функция всеки инвеститор може да закупи дялове на фондовете чрез сайта на компанията.

Общата стойност на активите, управлявани от Алфа Асет Мениджмънт достига 6.6 млн. лв. към днешна дата.

Вторият фонд, управляван от Алфа Асет Мениджмънт, е Алфа Индекс Имоти, първият секторен договорен фонд в страната. Колективната схема инвестира в акции на Дружества със специална инвестиционна цел (АДСИЦ), за секюритизация на недвижими имоти.