При последно изчисление на нетна стойност на активите на договорен фонд “Капман Макс” стана ясно, че стойността на привлечените във фонда средства прехвърля 30 млн. лева. Това е нов исторически максимум за договорния фонд, който стартира преди близо година и половина.

Договорен фонд “Капман Макс” започна дейност на 5 януари 2006 г. при номинална стойност десет лева. Към момента дял от фонда може да бъде закупен за 31.6298 лв.
“Капман Макс” е лидер сред фондовете с фокус в акции с доходност от началото на годината в размер на + 56.97%.

За изминалата 2006 г. фондът отново заема първо място по отношение на реализираната доходност, постигайки за инвеститорите си рекордните +100.10%. В историята на колективните инвестиционни схеми у нас, за първи път има постигната подобна доходност.

“Продължаваме да работим в посока адекватно и професионално управление на портфейла на фонда. Благодарим за доверието на всички инвеститори, които оценяват нашият стил и се насочват към взаимните фондове, управлявани от групата. Стремежът ни е да продължим да отговаряме на очакванията им, провеждайки политика на активно управление” коментира Николай Ялъмов, управляващ директор на финансова група “Капман”.

Договорен фонд “Капман Макс” е втората колективна инвестиционна схема в семейството на финансова група “Капман”. През септември 2004 г. стартира “Капман Капитал” – балансираният фонд, предлаган от “Капман”. Активите му възлизат на 12.64 млн. лева, а доходността му, считано от началото на годината е в размер на + 34.49%.

Към днешна дата активите на “Капман Взаимни Фондове” надхвърлят границата от 43 млн. лева. В сравнение с размера им в началото на годината “Капман Макс” и “Капман Капитал” са привлякли за шестмесечието над 25 млн.лева или отбелязания ръст на активите на “Капман Взаимни Фондове” е +140%.