Активите на ДФ Капман Макс надхвърлиха 30 млн. лв.

1131
Активите на ДФ Капман Макс надхвърлиха 30 млн. лв.

При последно изчисление на нетна стойност на активите на договорен фонд “Капман Макс” стана ясно, че стойността на привлечените във фонда средства прехвърля 30 млн. лева. Това е нов исторически максимум за договорния фонд, който стартира преди близо година и половина.

Договорен фонд “Капман Макс” започна дейност на 5 януари 2006 г. при номинална стойност десет лева. Към момента дял от фонда може да бъде закупен за 31.6298 лв.
“Капман Макс” е лидер сред фондовете с фокус в акции с доходност от началото на годината в размер на + 56.97%.

За изминалата 2006 г. фондът отново заема първо място по отношение на реализираната доходност, постигайки за инвеститорите си рекордните +100.10%. В историята на колективните инвестиционни схеми у нас, за първи път има постигната подобна доходност.

“Продължаваме да работим в посока адекватно и професионално управление на портфейла на фонда. Благодарим за доверието на всички инвеститори, които оценяват нашият стил и се насочват към взаимните фондове, управлявани от групата. Стремежът ни е да продължим да отговаряме на очакванията им, провеждайки политика на активно управление” коментира Николай Ялъмов, управляващ директор на финансова група “Капман”.

Договорен фонд “Капман Макс” е втората колективна инвестиционна схема в семейството на финансова група “Капман”. През септември 2004 г. стартира “Капман Капитал” – балансираният фонд, предлаган от “Капман”. Активите му възлизат на 12.64 млн. лева, а доходността му, считано от началото на годината е в размер на + 34.49%.

Към днешна дата активите на “Капман Взаимни Фондове” надхвърлят границата от 43 млн. лева. В сравнение с размера им в началото на годината “Капман Макс” и “Капман Капитал” са привлякли за шестмесечието над 25 млн.лева или отбелязания ръст на активите на “Капман Взаимни Фондове” е +140%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg